You are currently viewing 2001 | Α’ Παρουσίαση στη Βουλή των Ελλήνων
Η Αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής

2001 | Α’ Παρουσίαση στη Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων

(13 Ιουνίου 2001)

Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής

Με εισήγηση δύο βουλευτών, του Σκανδαλάκη Παναγιώτη, Βουλευτή ΝΔ και Γιαννακόπουλου Ιωάννη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, γίνεται η παρουσίαση του Προγράμματος.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μετά από πρόσκληση του Προεδρείου της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων, έγινε επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος “Οικουμενικός Ελληνισμός”, από τον Πρόεδρο του Προγράμματος κ. Σταύρο Πανουσόπουλο, στα μέλη της επιτροπής, παρουσία του Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτριου Δόλλη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασίλειος Γερανίδης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μη-κυβερνητικών φορέων, όπως το Πρόγραμμα “Οικουμενικός Ελληνισμός” και την σημαντικότητα του έργου που επιτελεί. Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, αφού αναφέρθηκε στην επιτυχία της Αποστολής του Προγράμματος “Οικουμενικός Ελληνισμός” στον Ελληνισμό της Ν. Αφρικής, στην οποία συμμετείχε ως ενός εκ των επικεφαλής, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και δικτύωσης του Προγράμματος “Οικουμενικός Ελληνισμός” με την επιτροπή, το ΣΑΕ και την Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Προγράμματος “Οικουμενικός Ελληνισμός” κ. Σταύρος Πανουσόπουλος ανέφερε τα εξής:

Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση του προγράμματος, θα ήθελα να απευθύνω σαν ένας απλός Έλληνας ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού και στον ΣΑΕ για το τεράστιο έργο που επιτελούν στον ομογενειακό ελληνισμό.

Πριν 15-20 χρόνια οι έλληνες της ομογένειας ένιωθαν μόνοι τους και κυριολεκτικά εγκατελειμένοι. Κοίταζαν γύρω τους αναζητώντας με λαχτάρα κάτι από την Ελλάδα, κάτι από την Πατρίδα, αλλά αυτό το κάτι δεν το έβλεπαν πουθενά. Σήμερα όμως, ακόμα και αν δεν το βλέπουν όλοι, σίγουρα νιώθουν όλοι ότι μια ομπρέλα αγάπης και ενδιαφέροντος από το ΣΑΕ & από την Μητέρα – Πατρίδα τους σκεπάζει και τους δίνει κουράγιο και ελπίδα για το όνειρο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον κ. Σκανδαλάκη για την πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβε, να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, να βρίσκομαι σε ένα χώρο που προσωπικά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα επισκεπτόμουνα με οποιαδήποτε ιδιότητα. Να βρίσκομαι στην καρδιά της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Σας ευχαριστώ όλους

×

ΚΑΛΑΘΙ