You are currently viewing 2008 | Εκδήλωση στον πολυχώρο Αθηναίς
Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος χειροκροτεί τον Νίκο Αλιάγα για τον εμπνευσμένο, πατριωτικό, υποστηρικτικό λόγο του

2008 | Εκδήλωση στον πολυχώρο Αθηναίς

Πολυχώρος Αθηναϊς – Αθήνα

(31 Μαρτίου 2008)

Επίσημη παρουσίαση της έκδοσης “Ελληνικοί Θησυροί στην Οικουμένη”.

Παρουσίασαν οι ηθοποιοί Άννα Ανδριανού και Γρηγόρης Βαλτινός.

Παρέστησαν 500 προσωπικότητες.

Πεντακόσιες προσωπικότητες παρακολούθησαν την εκδήλωση που πραγματοποίησε το “Πρόγραμμα Οικουμενικός Ελληνισμός” στην Αθηναϊδα τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου. Στην κατάμεστη αίθουσα αφού πρώτα όλοι οι παρευρισκόμενοι “ταξίδεψαν” σ’ όλο τον πλανήτη με την προβολή των αποστολών του Προγράμματος στα κέντρα του Ομογενειακού Ελληνισμού, στη συνέχεια ο πρόεδρος Προγράμματος κ. Σταύρος Πανουσόπουλος, ανακοίνωσε το πρόγραμμα για την επόμενη δεκαετία.

Η διεθνής ιστορική ενημέρωση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ο ένας στόχος του Προγράμματος. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν δωρεάν στα κέντρα εξουσίας όλης της γης 3.000 λευκώματα του έργου “Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη” μεταφρασμένο σε εννιά γλώσσες εκ των οποίων οι τρεις είναι τα κινεζικά, τα αραβικά και τα ρωσικά. Η κ. Ξένη Αραπογιάννη Διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας και πρώην Διευθύντρια του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, συγγραφέας του έργου έκανε την παρουσίαση αποσπώντας ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κασσίμης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Νιώτης Γρηγόρης, του ΣΥΡΙΖΑ Τριγάζης Πάνος, του ΛΑΟΣ Γεωργιάδης Άδωνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Παπαθεμελής Στέλιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλτίδης Κώστας, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Λαμπρόπουλος Ιωάννης ήταν μερικοί από αυτούς που τίμησαν την εκδήλωση κι απεύθυναν χαιρετισμό υποστήριξης της προσπάθειας.

Μηνύματα απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, η Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Τζίμας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ζώης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Λάκης Λαζόπουλος ενώ ο Νίκος Αλιάγας ως Έλληνας της Διασποράς, που παρευρέθη και παράλαβε το “χρυσούν στέφανον” του “Οικουμενικού Ελληνισμού” συγκίνησε το πολυπληθές ακροατήριο με την παρουσία του και με τα μηνύματα που έδωσε για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Άννα Ανδριανού, ενώ η Φιλαρμονική Αθηνών υποδέχτηκε τους καλεσμένους.

Ο επίλογος της βραδιάς υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητικός, καθώς έγινε τηλεοπτικό αφιέρωμα στους δύο μεγάλους της Ορθοδοξίας και του Γένους, μακαριστούς Αρχιεπισκόπους Ιάκωβο και Χριστόδουλο, ενώ ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτούς. Πάνω από σαράντα εκπρόσωποι του τύπου και όλα τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης αποθανάτισαν το γεγονός ενώ ο ANT1 SATELLITE το μετέδωσε δορυφορικά σ’ όλο τον κόσμο.

Τιμήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης με το “χρυσούν στέφανον” του “Οικουμενικού Ελληνισμού”: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Επίσης οι εταιρείες ΚΛΕΟΣ Α.Ε., BERGMANN CORD και η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.

Επίσης, οι αντιπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: ο κ. Καλογερόπουλος Δημήτριος από το Δήμο Αιγάλεω, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Παππούς Χρήστος, από τη Νομαρχία Αρκαδίας ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτριος και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης Ανδρέας.

Από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας τιμήθηκαν: το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, η ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ, η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ, το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ, το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ, το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ, το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ, το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και το ΠΑΝ/ΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Από τα ΤΕΙ: ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΤΡΑΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ.

×

ΚΑΛΑΘΙ