You are currently viewing Δελτίο Τύπου συνάντησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άκκρα Γεωργίου με τον Πρόεδρο του Κέντρου Οικουμενικός Ελληνισμός

Δελτίο Τύπου συνάντησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άκκρα Γεωργίου με τον Πρόεδρο του Κέντρου Οικουμενικός Ελληνισμός

Γεύμα παρέθεσε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2011 το Προεδρείο του Κέντρου στο ξενοδοχείο Polis στο κέντρο της Αθήνας, στον Μητροπολίτη Άκκρα Γεώργιο, Εκπρόσωπο & Διευθυντή του εν Αθήναις Γραφείου της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β’.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κατάσταση της Αιγύπτου και ιδιαίτερα των Ελλήνων που κατοικούν εκεί. Στην συνέχεια, ο Επιστημονικός Επόπτης του Κέντρου κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Σταύρος Πανουσόπουλος, ενημέρωσαν τον φιλοξενούμενο για τις εξελίξεις του Προγράμματος και το επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο στην Αθήνα 7,8,9&10 Ιουλίου 2011.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Μητροπολίτης άκουσε τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Κέντρου, ενώ στο τέλος, αφού συνεχάρη το Προεδρείο για το εθνικό έργο που επιτελεί, εξέφρασε την επιθυμία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β’, να τιμήσει το Προεδρείο του Κέντρου για την επί 17 έτη προσφορά του στην Πατρίδα και την Ορθοδοξία. Μάλιστα, πρότεινε και συγκεκριμένη ημερομηνία την 8η Μαΐου 2011. Με αισθήματα ευγνωμοσύνης, χαράς και τιμής, το Προεδρείο απεδέχθη την μεγίστη των τιμών, αλλά κοινά απεφασίσθη λόγω της ιδιαιτερότητας των καταστάσεων που επικρατούν στην Αίγυπτο, να επιβεβαιώσουν την παραπάνω ημερομηνία.

×

ΚΑΛΑΘΙ