You are currently viewing 2012 | Εκδήλωση στο ξενοδοχείο HILTON, Αθήνα
Ο Νανόπουλος Δημήτριος, Ακαδημαϊκός, Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Texas A&M, τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης παραλαμβάνει τον Χρυσούν Στέφανον του Οικουμενικού Ελληνισμού από τον Καθηγητή Αθανάσιο Αγγελόπουλο

2012 | Εκδήλωση στο ξενοδοχείο HILTON, Αθήνα

Εκδήλωση στο Ξενοδοχείο « HILTON» – Αθήνα

(19 Μαρτίου 2012)

«Η Ελλάδα ποτέ δεν… θα πεθάνει»

Παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου. Τραγούδησε ο Πέτρος Γαϊτάνος. Παραβρέθηκαν 500 προσωπικότητες.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2012 η εκδήλωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, και με θέμα «Η Ελλάδα ποτέ δεν ………θα πεθάνει» στην αίθουσα ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ του Athens HILTON.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρουσιάστηκε το έργο των 16 πλέον ετών του Κέντρου μας, τιμήθηκαν προσωπικότητες της Ελλάδας για τη προσφορά τους στην Επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες, όπως:

• Νανόπουλος Δημήτριος, Ακαδημαϊκός, Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Texas A&M

• Φαρατζή-Ρήττα Γιούλη, ζωγράφος

• Γεώργιος Καλακαλλάς , γλύπτης

• Βουγιουκλάκης Τάκης, Σκηνοθέτης

• κι άλλες προσωπικότητες

Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι ότι οι Έλληνες, κατανοώντας τα προβλήματα που βιώνουμε λόγω της δυσάρεστης οικονομικής συγκυρίας της χώρας, τώρα και περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε « Η Ελλάδα ποτέ να μην ……..πεθάνει».

Ο Πρόεδρος Σταύρος Πανουσόπουλος, κατά την ομιλία του, επεσήμανε τα εξής:

«Όπως επιβιώσαμε τα τετρακόσια χρόνια τούρκικης σκλαβιάς, όπως ξεπεράσαμε το « δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη, όπως αντέξαμε τον εικοστό αιώνα με δύο παγκόσμιους πολέμους, με βαλκανικές συρράξεις, με γερμανική κατοχή και με εμφύλιο, έτσι θα επιβιώσουμε και σήμερα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Είμαστε συνυπεύθυνοι σε όλα. Και στα καλά και στα κακά. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας και τις κατοχικές συνθήκες που βιώνουμε τώρα.

Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να επιστρέψουμε στις αξίες μας, τα ιδανικά μας που ως φυλή και λαός έχουμε. Πρέπει να επιστρέψουμε στην νομιμότητα, πρέπει να ανακτήσουμε την υπερηφάνειά μας».

×

ΚΑΛΑΘΙ