Ταυτότητα

Το έργο μας την Α’ Εικοσαετία

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΣΤΗΝ Α ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ

A. Για τη διεθνή ιστορική ενημέρωση, εκδώσαμε τα εξής έργα:

1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πρόκειται για ένα δίτομο (στα Ελληνικά και Αγγλικά) συλλογικό έργο, το οποίο υπογράφουν 23 καθηγητές Πανεπιστημίου και γνωστοί ερευνητές, και τιμάται με προλογικά σημειώματα των αειμνήστων Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και με χαιρετισμούς του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου, καθώς και του επιτίμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και επιτίμου μέλους του κολεγίου Clare του Πανεπιστημίου του Cambridge κ. N. G. L. Hammond. Πρόκειται για μία μοναδική πολυτελή έκδοση που αποτελεί απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Σε αυτό το έργο παρουσιάζεται
διαχρονικά όλο το έως σήμερα γνωστό και άγνωστο υλικό για την ιστορία, την αρχαιολογία και τον πολιτισμό της.

Το έργο αυτό αποτελεί άτυπο πρεσβευτή της ιστορίας της Μακεδονίας παγκοσμίως, φέρει δε αξιόλογα διαπιστευτήρια, δεδομένου ότι δόθηκε:

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής της Κέρκυρας το 1996.

Από την Ελληνική Αποστολή στο Mundial Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α. ΤΟ 1994.

Από το Πρόγραμμα "Οικουμενικός Ελληνισμός" δωρεάν σε βιβλιοθήκες στις Η.Π.Α., Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, στα πλαίσια διεθνούς ιστορικής ενημέρωσης (Κογκρέσο, Γερουσία, ΜΜΕ, Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων).

Από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπιλ Κλίντον.

Παράλληλα, αξιοποιήθηκε από τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα.

2. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη πολυτελή τετράχρωμη έκδοση που γράφτηκε από τον Έλληνα συγγραφέα Θεοχάρη Προβατάκη, βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών. Μεταφρασμένο σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά διανεμήθηκε δωρεάν σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού.

3. ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ- ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πρόκειται για μια πολυτελή τετράχρωμη ειδική έκδοση, που παρουσιάζει τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Το έργο αυτό, που αποτελεί τον καρπό εργασίας τριάντα Πανεπιστημιακών και ερευνητών, μεταφρασμένο στα Αγγλικά, διανεμήθηκε δωρεάν σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού.

 • Οικουμενικός Πκεατριάρχης Βαρθολομαίος

 • Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ

 • Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Δ

 • Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος Α

 • Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος

 • Πατριάρχης Σερβίας Παύλος

 • Πατριάρχης Ρουμανίας Θεόκτιστος

 • Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος

 • Καθολικός Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας Ηλίας

 • Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

 • Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος

 • Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Κολωνίας Βασίλειος

4. ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ

Πολυτελής έκδοση Άλμπουμ μεταφρασμένη σε 9 γλώσσες που περιλαμβάνει Ελληνικούς Θησαυρούς στα μουσεία Λούβρου, Βερολίνου και Βρετανικού με σκοπό τη διεθνή ιστορική ενημέρωση και στόχο την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων. Η πρώτη δωρεάν αποστολή πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2008 στους 745 βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Τα κείμενα έγραψε η Αραπογιάννη Ξένη, Διευθύντρια της ΛΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας και πρώην Διευθύντρια της Ζ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας.

5. ΘΡΑΚΗ:

Το "Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού" συνεχίζει την επιτυχή πορεία του στο πλαίσιο της διεθνούς ενημέρωσης, της διάδοσης και διαφύλαξης του ελληνικού πολισμού και της ενίσχυσης του Ομογενειακού Ελληνισμού, εκδίδοντας έναν νέο πολυτελή τόμο, την "ΘΡΑΚΗ". Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό συγκεντρωτικό έργο βασιζόμενοι όχι μόνο στις κεντρικές βιβλιοθήκες της Βουλής των Ελλήνων, της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών αλλά και στις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων, της Ακαδημίας Αθηνών και των ειδικών Ιδρυμάτων σπουδής και έρευνας και μουσείων της χώρας.

Η στρατηγική θέση της Θράκης ως γέφυρα μεταξύ ανατολής και δύσης, η μίξη και συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, και τα θέματα της επικαιρότητας ήταν καθοριστικά για την απόφαση μας να εκδώσουμε το παρόν έργο.

Έχοντας διανείμει στο παρελθόν δωρεάν, σε βιβλιοθήκες των κέντρων εξουσίας όλης της γης, κοινοβούλια, ΜΜΕ, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και σε ομογενειακά κέντρα του εξωτερικού, τους τόμους των έργων "Μακεδονία" (μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες), "Μέγας Αλέξανδρος" (μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες), και "Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη" (μεταφρασμένο σε 9 γλώσσες), είμαστε πια έτοιμοι να διαδώσουμε παγκοσμίως την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Τέχνη της Θράκης.

Την Γενική Επιμέλεια και Εποπτεία της έκδοσης έχει ο κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ, και προλογίζουν - χαιρετίζουν οι:

• Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος

• Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως νυν Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

 

6. ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:

Για τον Οικουμενικό Ελληνισμό το έναυσμα για την ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας και κληρονομιάς ήταν η καταγραφή της άγραφης ιστορίας του Ελληνισμού. Το δυναμικό δημοσιογραφικό επιτελείο του ταξίδεψε και ταξιδεύει σε όλον τον πλανήτη και κυρίως στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Συνάντησε και μίλησε με προσωπικότητες του Ελληνισμού, κατέγραψε και διέσωσε οικογενειακές μνήμες και ρίζες Ελλήνων, προκειμένου να τα αφήσει ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Στους νέους και στις νέες που στηριζόμενοι στην ιστορία και στην παράδοση, μπορούν να αφυπνιστούν και να μεγαλουργήσουν. Οι τόμοι αυτοί είναι μια συλλογή βιογραφιών από τον επιχειρηματικό, τον πνευματικό κόσμο, αλλά κυρίως, από τους ευαισθητοποιημένους Έλληνες που σκέπτονται και ανησυχούν.

Με την ελπίδα ότι η οικογενειακή ιστορική αναδρομή μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες είναι η καλύτερη κληρονομιά για τους απογόνους μας, τα παιδιά μας και παράλληλα ένα δυνατό όπλο μπροστά στον κίνδυνο της παγκοσμιοποίησης, μια σταγόνα βοήθειας στο μεγάλο έργο των ιστορικών και ερευνητών-επιστημόνων, ο Οικουμενικός Ελληνισμός δημιούργησε μέχρι σήμερα 42 τόμους που περιλαμβάνουν την καταγραφή του γενεαλογικού δένδρου ανθρώπων που έχουν συμβάλει με τη δράση τους στη ζωή του τόπου μας.

B. Για την ενίσχυση του ομογενειακού Ελληνισμού οργανώσαμε τα εξής:

1.  Αποστολές στα κέντρα της ελληνικής ομογένειας.
Αρχικά, στα μεγάλα και πολυπληθή κέντρα του ομογενειακού Ελληνισμού. Και αργότερα, στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης όπου ζουν Έλληνες. Σκοπός αυτών των αποστολών είναι η ενίσχυση του ομογενειακού Ελληνισμού, η τηλεοπτική καταγραφή των πεπραγμένων τους και η διανομή δωρεάν Ελληνικών σημαιών και εκδόσεων.

2. Προσκυνήματα στις αλησμόνητες πατρίδες.
Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι, αλλά και για να ενισχύουμε την ιστορική μας παρουσία.

3.  Εκδηλώσεις προβολής στην Ελλάδα.

Οργανώνουμε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να προβάλουμε την ιστορία των ομογενών μας που καταγράφουμε στις αποστολές μας. Οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα πρέπει να μάθουν για τους συμπατριώτες τους που μεγαλουργούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας.

Έως το 2012 ....

• Πραγματοποιήσαμε 16 αποστολές με 1.000 περίπου συμμετοχές (Αλεξάνδρεια, Κάιρο, Σινά - Ρωσία - Λατινική Αμερική - ΗΠΑ - δύο αποστολές στην Κωνσταντινούπολη - Αλησμόνητες Πατρίδες, Παναγία Σουμελά - Νότιος Αφρική - Μικρασιατικά Παράλια, Αϊβαλί, Σμύρνη - Αυστραλία – Κούβα- Κίνα- Μεξικό- Βρυξέλλες- Καππαδοκία- Εύξεινος Πόντος- Μεγάλη Ελλάδα Νοτίου Ιταλίας).

• Οργανώσαμε με μοναδική επιτυχία 18 εκδηλώσεις στην Ελλάδα με 50.000 συμμετοχές.

• Διανείμαμε 10.000 ελληνικές σημαίες σε Ελληνόπουλα και σχολεία της ομογένειας.

• Ενισχύσαμε το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, ενώ εμπλουτίσαμε με τις εκδόσεις μας ομογενειακές βιβλιοθήκες.

• Πραγματοποιήσαμε το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ελλήνων της Διασποράς.

ellinismos

astra logoBLUE1

blue star logo sketo newcolor nofileto copy

anek-banner

banner-diktyo_epixeiriseon