Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

30 Απριλίου 2018 έως 5 Μαΐου 2018

6 ημέρες – 5 διανυκτερεύσεις

Το Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός πρόκειται να πραγματοποιήσει μια “προσκυνηματική” αποστολή στην Κύπρο μας.

Επισκεφθήκαμε όλα τα σημεία του πλανήτη από το 1996 και προσκυνήσαμε όλα τα μνημεία του Γένους και της Ορθοδοξίας. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από τις επισκέψεις μας το νησί που είναι ένα ζωντανό προπύργιο του Γένους και της Ορθοδοξίας αλλά και το νησί που έβγαλε τους σύγχρονους μάρτυρες της ελευθερίας (Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού, κλπ).

Της αποστολής, επικεφαλής θα είναι ο Πρόεδρος του Προγράμματος Σταύρος Πανουσόπουλος και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Την αποστολή θα συνοδεύσουν τα ΜΜΕ.

 

30-4-2018 Δευτέρα (1η ημέρα): Αθήνα - Λάρνακα - Λευκωσία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας.

Ακολούθως θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Παναγίας Αγγελόκτιστης, μια  εκκλησία του 11ου αιώνα.  Κτίστηκε στη θέση μιας κατεστραμμένης πρωτοχριστιανικής βασιλικής. Από τη βασιλική διασώζεται η αψίδα, μαζί με ένα από τα ωραιότερα κομμάτια βυζαντινής τέχνης, ένα σπάνιο ψηφιδωτό του 6ου αιώνα, με την Παναγία και το Χριστό ανάμεσα στους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Το χωριό Λεύκαρα βρίσκεται ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα σε ένα υψόμετρο 700 μέτρων. Το χωριό διαιρείται σε Πάνω και Κάτω Λεύκαρα και είναι διάσημο για τα έξοχα και μοναδικά παραδοσιακά κεντήματα γνωστά ως Λευκαρίτικα. Η παράδοση που έχει τις ρίζες της στη μεσαιωνική περίοδο είναι ζωντανή μέχρι σήμερα, όπου οι γυναίκες και οι κόρες τους κάθονται ακόμα στα κατώφλια τους ή στη σκιά του μπαλκονιού τους και κεντούν υπερήφανα όπως οι προγονές τους. Το χωριό είναι επίσης γνωστό για τα ασημικά του αλλά και τη χαρακτηριστική πέτρινη αρχιτεκτονική του. Είναι το ιδανικό μέρος για να δούμε τις τοπικές βιοτεχνίες, να περπατήσουμε στα στενά του δρομάκια και να απολαύσουμε ένα καφέ σε ένα από τα πατροπαράδοτα καφενεία του χωρίου. Μετά την επίσκεψή μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λευκωσία.

Δείπνο – διανυκτέρευση

 

1-5-2018 Τρίτη (2η ημέρα-ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ):  Όρος Τρόοδος - Μονή Κύκκου - Όμοδος

Μια ημέρα μακριά από την ακτή στην πράσινη καρδιά της Κύπρου όπου θα ανακαλύψουμε ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις.

Η εξόρμηση θα μας ταξιδεύσει στα πευκοντυμένα βουνά του Τροόδους μέσω των κρασοχωριών και των ορεινών περιοχών που μας προσφέρουν πανοραμικές απόψεις μέχρι και τη βορειοδυτική ακτή. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία! Το κυριότερο σημείο της ημέρας είναι η επίσκεψη μας στο διασημότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου, τον Κύκκο. Το μοναστήρι του Κύκκου, που ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα μ.Χ., στεγάζει τη θαυματουργή εικόνα της Παρθένου Μαρίας που προφανώς να ζωγραφίστηκε από τον Άγιο Λουκά. Το μοναστήρι παράγει επίσης εκλεκτά κρασιά και αλκοολούχα ποτά και είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός κόσμος από μόνο του. Επίσης καταλαμβάνει μια πολύ σημαντική θέση ανάμεσα στα θρησκευτικά προσκυνήματα του Ελληνικού Ορθόδοξου κόσμου.

Θα επισκεφτούμε επίσης το θρονί της Παναγίας και τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την επιστροφή μας στη Λευκωσία, θα επισκεφθούμε το χωριό Όμοδος, ένα παραδοσιακό χωριό της Κύπρου στην παραγωγή εκλεκτού κρασιού, σε ένα υψόμετρο περίπου 700 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. η Αγία Ελένη ίδρυσε στο Όμοδος ένα μοναστήρι όπου άφησε κομμάτια του τιμίου σταυρού. Στο μοναστήρι υπάρχουν παλιές εικόνες, εξαιρετικά ξυλόγλυπτα και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη, καθώς επίσης και ο παλιός Ληνός (μεσαιωνικό πιεστήριο σταφυλιών).

 

2-5-2018 Τετάρτη (3η ημέρα): Κερύνεια – Αβαείο Μπελαπαίς

Σήμερα θα επισκεφτούμε τη γραφική κατεχόμενη Κερύνεια, θα περιηγηθούμε στο λιμάνι και στην πόλη,  και το επιβλητικό κάστρο της ως επίσης το Αβαείο Μπελαπάις.

Το Αβαείο είναι γοτθικό μοναστήρι στη κατεχόμενη Κερύνεια της Κύπρου. Το όνομα του προέρχεται από το Γαλλικό "Abbaye de la paix", που σημαίνει Το Μοναστήρι της Ειρήνης. Χτίστηκε ανάμεσα 1198 και του 1205 από τους ιππότες του τάγματος του Αυγουστίνου που ήρθαν από τη Ιερουσαλήμ μετά την πτώση της στους Άραβες και επεκτάθηκε αποκτώντας την σημερινή του μορφή στα 1267 με 1284. Το μοναστήρι ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Αυγουστίνο. Σταδιακά γύρω από το μοναστήρι χτίστηκε χωριό που ονομάζεται σήμερα Μπελαπάις.

Η μονή σήμερα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατεστραμμένη. Κατά την τουρκική εισβολή του 1974 τα υπόγειά της χρησιμοποιήθηκαν ως νοσοκομείο.

Το Κάστρο χτίστηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και τον 7ο αιώνα ανακατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς στη προσπάθεια τους να προστατεύσουν την πόλη από τις αραβικές επιδρομές. Ανακαινίστηκε τον 11ο αιώνα για να ανακαινιστεί πάλι από τους Λουζιτανούς ηγεμόνες της Κύπρου. Τον 13ο αιώνα μέσα στο κάστρο χτίστηκαν βασιλικά διαμερίσματα τα οποία γκρεμίστηκαν αργότερα από τους Ενετούς. Οι Ενετοί ανακαίνισαν εκ νέου το κάστρο, ισχυροποιώντας τα τείχη του και κατασκευάζοντας νέους πύργους. Το 1570 πέρασε στην κατοχή των Οθωμανών και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή από τους Οθωμανούς και αργότερα από τους Βρετανούς.

Το 1955 από το κάστρο δραπέτευσαν 16 μέλη της ΕΟΚΑ χρησιμοποιώντας σεντόνια για να κατέβουν από τις επάλξεις. Μετά το 1960 το κάστρο χρησιμοποιήθηκε για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το 1974 κατά την Τουρκική εισβολή στο κάστρο έγινε μάχη μεταξύ μικρής ναυτικής μονάδας Κυπρίων και των Τούρκων.

Σε αίθουσα του κάστρου βρίσκεται το Πλοίο της Κερύνειας, αρχαίο σκαρί πλοίου του 4ου αιώνα π.Χ., που έχει βρεθεί στη θάλασσα, ανελκύσθηκε και συναρμολογήθηκε.

 

3-5-2018 Πέμπτη (4η ημέρα): Πάφος

Η πόλη Νέα Πάφος ιδρύθηκε  τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον τελευταίο βασιλιά της  Παλαιπάφου. Χάρη στο φυσικό της λιμάνι σύντομα έγινε η πρωτεύουσα της Κύπρου κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών και των Ρωμαϊκών περιόδων και βρίσκεται στον κατάλογο παγκόσμιων πολιτισμικών κληρονομιών της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1980.

Ανατολικά της Πάφου βρίσκεται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ωραίες βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου , αυτή της Αγίας Παρασκευής. Χρονολογείται στον 9ο αιώνα. Είναι τρίκλιτη βασιλική, με αψίδα και πέντε τρούλους. Οι τοιχογραφίες ανάγονται από τον 9ο μέχρι τον 15ο αιώνα.

Επόμενος σταθμός η κατακόμβη της Αγίας Σολομονής. Πρόκειται για σύμπλεγμα υπόγειων ταφικών θαλάμων της Ελληνιστικής περιόδου, το οποίο έχει ταυτιστεί ως το παρεκκλήσι των Επτά Κοιμωμένων  και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε χριστιανό του Μεσαίωνα. Το σύμπλεγμα αρχικά ήταν χριστιανική κατακόμβη του 2ου αιώνα και ίσως προγενέστερα να ήταν εβραϊκή συναγωγή.  Στην κατακόμβη υπάρχουν αγιογραφίες του 12ου αιώνα και ανάμεσά τους χαραγμένα ονόματα Σταυροφόρων του 13ου αιώνα. Στην κορυφή υπάρχει ένα ιερό δέντρο που κατά την παράδοση θεραπεύει τις ασθένειες εκείνων που θα κρεμάσουν ένα προσωπικό τάμα στα κλαδιά του.

Η εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας κτίστηκε τον 13ον αιώνα πάνω στα ερείπια της μεγαλύτερης πρωτοβυζαντινής βασιλικής της Κύπρου. Στον περίβολο υπάρχει η Στήλη του Αποστόλου Παύλου όπου, κατά την παράδοση ο Απόστολος ραβδίστηκε λίγο προτού ο Ρωμαίος κυβερνήτης Σέργιος Παύλος δεχθεί το Χριστιανισμό.

Δίπλα από το γραφικό  λιμάνι βρίσκεται η Ακρόπολη της Νέας Πάφου με τις κατοικίες της Ρωμαϊκής πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Ρωμαίου Ανθυπάτου, με τα σημαντικά μωσαϊκά πατώματα που εξιστορούν μύθους από την Ελληνική μυθολογία, την Οικία του Διόνυσου, του Ορφέα και την Οικία του Θησέα.

Ελεύθερος χρόνος στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

 

4-5-2018 Παρασκευή (5η ημέρα): Λευκωσία – Εκδήλωση Οικουμενικού Ελληνισμού

Μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε πρωτεύουσα είναι απαραίτητη, αλλά μια επίσκεψη στη Λευκωσία είναι μοναδική αφού είναι η μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα στον κόσμο σήμερα.

Η αντίθεση της παλαιάς και της νέας πόλης είναι εμφανής στη Λευκωσία, με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και την παλαιά πόλη μέσα στα ενετικά τείχη του 16ου αιώνα μ.Χ.. Μια πόλη με πολλά σημαντικά ιστορικά μνημεία και ενδιαφέροντα μουσεία. Ακολούθως το πρωί τονίζεται με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας με τα χειροποίητα αντικείμενα που μας ταξιδεύουν πίσω 7000 έτη.

Θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μουσείο, τη Στοά Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, με τη μεγαλύτερη συλλογή εικόνων στο νησί που καλύπτει την περίοδο από τον 9ο μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ.. Η Στοά Τεχνών περιέχει ελαιογραφίες, λιθογραφίες και χάρτες.

Μετά από τις επισκέψεις του πρωινού υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα, για ψώνια και ξεκούραση.

Το βράδυ θα παραστούμε στην εκδήλωση του Οικουμενικού Ελληνισμού στην Αίθουσα Τελετών στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου.

 

5-5-2018 Σάββατο (6η ημέρα): Λευκωσία – Αθήνα

Μετά το πρωινό, περίπατος στο εμπορικό μέρος της παλαιάς πόλης γνωστής ως Λαϊκή Γειτονιά. Θα επισκεφθούμε το παρατηρητήριο Λήδρα που προσφέρει όμορφες απόψεις πέρα από τη διαιρεμένη πόλη και τα βουνά του Πανταδακτύλου, επιτρέποντας μας να δούμε πολλά παλαιά μνημεία της πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήσης της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Τιμή κατ’ άτομο 782,00 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο

Τιμή κατ’ άτομο 757,00 ευρώ σε τρίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου κατ’ άτομο ευρώ 130,00 ευρώ

Τρόποι πληρωμής: Τραπεζική κατάθεση και πιστωτική κάρτα με 6 άτοκες δόσεις

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την AEGEAN AIRLINES για Λάρνακα.
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • 5 διανυκτερεύσεις στο SEMELI HOTEL 3*
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό και 1 δείπνο)
  • Όλες οι μετακινήσεις και εκδρομές όπως αναλυτικά αναφέρονται στο ανωτέρω πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ελληνόφωνος συνοδός- ξεναγός για όλες τις ημέρες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & προσωπικού ατυχήματος
  • ΦΠΑ

 

Σημείωση: το πρόγραμμα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί από τους διοργανωτές ανάλογα με τις ανάγκες των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλείτε στο τηλέφωνο 210-8810109, κα Πολύζου.

Συμμετοχές έως τις 15 Απριλίου 2018. Λόγω της μικρής αποστολής (περιορισμένες θέσεις λόγω Πρωτομαγιάς), θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.