You are currently viewing Μήνυμα Προέδρου

Μήνυμα Προέδρου

Σε μία περίοδο «οικονομικής κατοχής», όπου τα πάντα σκιάζει το άγχος της επιβίωσης , το άγνωστο αύριο, η ψυχική αναταραχή από την απογοήτευση των πιστεύω, το γκρέμισμα της ελπίδας, των ονείρων, των οραμάτων, η ανησυχία της επόμενης στιγμής, ένα πράγμα παραμένει σταθερό, αμετακίνητο, ακλόνητο σε όλους μας.. “ότι η Ελλάδα ποτέ δεν ….θα πεθάνει!”

Όπως επιβίωσε τα τετρακόσια χρόνια τούρκικης σκλαβιάς, όπως ξεπέρασε το « δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη , όπως άντεξε τον εικοστό αιώνα με δύο παγκόσμιους πολέμους, με βαλκανικές συρράξεις, με γερμανική κατοχή και με εμφύλιο, έτσι θα επιβιώσει και σήμερα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και σ’ αυτές τις συνθήκες όπου η καθημερινότητα μας δεν χωράει -κατ’ ανάγκη- ιδέες έθνους και οραμάτων “το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός”, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας “κόμβος Ελλήνων”, που αντιστέκονται στην αλλοίωση της ταυτότητας μας και της ιστορίας μας συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθεια για “ένα εθνικό αναβάπτισμα” και “μία επαναφορά” σε ιδεώδη και οράματα!

Υπάρχουμε! Και υπάρχουμε γιατί υπάρχουν Έλληνες. Τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε πολλά! Δεν ξεχάσαμε ούτε την Μακεδονία, ούτε την Θράκη, ούτε τις Αλησμόνητες πατρίδες, ούτε τα Iερά Προσκυνήματα Προπύργια της Ορθοδοξίας .

Εμείς, όταν έκαιγαν τις Ελληνικές σημαίες τις μοιράζαμε σε όλο τον Ελληνισμό, Όταν στα σχολειά αφαιρούσαν τα σύμβολα της ορθοδοξίας και του Γένους εμείς τα αναστηλώναμε, όταν για την Μακεδονία κανείς στην Ελλάδα δεν έδινε σημασία ενώ

στο εξωτερικό η προπαγάνδα οργίαζε, εμείς αποστείλαμε την Μακεδονία στα ξένα κέντρα εξουσίας για ενημέρωση. Σήμερα όπου κανείς δεν ασχολείται με την ακριτική μας Θράκη εμείς παρά την κρίση ετοιμάσαμε το δίτομο έργο Θράκη.

Δεν υποκαθιστούμε κανέναν! Δεν ανταγωνιζόμαστε κανέναν! Δεν διεκδικούμε τον πρώτο ρόλο! Απλά δεκαπέντε χρόνια τώρα για να έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη χαράξαμε μία πορεία! μια “Ελληνική Εθνική Γραμμή”. Χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια, παρά μόνο με την αγάπη και την συμπαράσταση των Ελλήνων .

Γι’ αυτό και η Ελλάδα ποτέ δεν …..θα πεθάνει!!

×

ΚΑΛΑΘΙ