You are currently viewing Αποστολή στην πόλη των πόλεων!

Αποστολή στην πόλη των πόλεων!

Επιστρέφουμε στις αποστολές και στα προσκυνήματα του Γένους και της Ορθοδοξίας! Αποστολή – προσκύνημα στη Βασιλεύουσα και Καππαδοκία.

Μετά από πολυάριθμες αναβολές, λόγω κορονοιού, τεταμένων σχέσεων με τη Τουρκία και επικείμενου σεισμού, οριστικοποιήσαμε το προσκύνημα στη Βασιλεύουσα και στους Ιερούς τόπους της Καππαδοκίας και τα Φάρασα.

  • Για να προσκυνήσουμε στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι.
  • Για να επισκεφτούμε την Αγιά Σοφιά, το λίκνο της Ορθοδοξίας, την Μονή της Χώρας που τώρα πλέον έχουν μετατραπεί σε μουσουλμανικά τεμένη.
  • Για να πατήσουμε στα Φάρασα, τόπο γέννησης του Αγίου Παϊσίου.

 

Την αποστολή που θα αποτελείται το πολύ από 48 άτομα, θα συνοδεύουν τα ΜΜΕ και επικεφαλής θα είναι ο Πρόεδρος του Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός, Σταύρος Πανουσόπουλος.

Όλη η Ελλάδα που χάσαμε, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ, σε μια αποστολή 8 ημερών του Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός.

 «..Δεν ερχόσαστε στην Κωνσταντινούπολη μόνο για τα δερμάτινα και για να αφήσετε στους Τούρκους τα χρήματά σας! Πρέπει να ερχόσαστε γιατί εμείς οι λίγοι Έλληνες που έχουμε μείνει εδώ σας χρειαζόμαστε, σας έχουμε ανάγκη! Γιατί από εσάς παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε!»

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Οκτώβριος, 1995

 

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΦΑΡΑΣΑ) – ΣΜΥΡΝΗ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η Ημέρα  Κυριακή 27/10/24
ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο των αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κωνσταντινούπολη στις 09:30. Άφιξη στις 12:00, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για μία πρώτη γνωριμία με τη Βασιλεύουσα. Θα επισκεφτούμε tη θρυλική Αγία Σοφία, που χαρακτηρίζεται αρχιτεκτονικό θαύμα και κατέχει μεγάλη σημασία στην ιστορία σαν πρώτο τετράγωνο οικοδόμημα στον κόσμο που σκεπάστηκε με ένα τόσο μεγάλο τρούλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί ένα από τα ωραιότερα τζάμια της Πόλης, το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, το μοναδικό τζαμί της Τουρκίας που έχει 6 μιναρέδες το οποίο φημίζεται για το εξαιρετικό εντυπωσιακό φωτισμό που του εξασφαλίζουν τα 260 παράθυρά του και την ιδιαίτερη εσωτερική διακόσμηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 21 χιλιάδες φαγεντιανά.  Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε την περίφημη βυζαντινή Βασιλική Κινστέρνα, του 6ου αιώνα, το εκπληκτικό θέαμα γνωστό και ως “Βυθισμένο Ανάκτορο” με μέγεθος που θυμίζει στην κυριολεξία υπόγειο παλάτι. Πρόσκειται για ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Πόλης το οποίο είχε κατασκευαστεί για την συγκέντρωση βρόχινου νερού για τις περιόδους της λειψυδρίας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  Δευτέρα 28/10/24
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο και τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο οποίο βρίσκονται τα Ιερά λείψανα των Τριών Ιεραρχών. Θα παρακολουθήσουμε δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, που αποτελεί το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που συστήθηκε μετά την άλωση, προσέφερε σημαντικό θρησκευτικό και εθνικό έργο στον υπόδουλο ελληνισμό και συνεχίζει μέχρι  σήμερα να μεταλαμπαδεύει το φως της γνώσεως και της προγονικής σοφίας στη φιλότιμη νεότητα. Θα μεταφερθούμε στην Παναγία Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ο Ακάθιστος Ύμνος καθώς και την Ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, γνωστής και ως Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό Αγίασμα, τα παραδοσιακά ψάρια και τους τάφους των Πατριαρχών. Θα ακολουθήσει δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τρίτη 29/10/2
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτουμε την Μονή της Χώρας, που προκαλεί θαυμασμό σε κάθε επισκέπτη για τα Βυζαντινά ψηφιδωτά και είναι το σημαντικότερο μνημείο της εποχής των Παλαιολόγων και λόγω του μοναδικού του εικονογραφικού προγράμματος ένα από τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα της βυζαντινής τέχνης. Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνεχεία επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση προς Καισάρεια. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Τετάρτη 30/10/24
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΦΑΡΑΣΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (236 χλμ)

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο κέντρο του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, την Καισάρεια. Η Καισάρεια είναι πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, μιας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες περιοχές της Μικράς Ασίας. Στη Καισάρεια γεννήθηκε ο Μέγας Βασίλειος που το όνομά του έγινε αγάπη και λατρεία των Χριστιανών όλων των Ελλήνων της Καππαδοκίας. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε το βυζαντινό κάστρο που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα και την ελληνική εκκλησία με τον κόκκινο τρούλο που λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο σήμερα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Φάρασα, όπου θα επισκεφτούμε το Ναό όπου λειτούργησε ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και βάπτισε τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Αναχώρηση για το Προκόπι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Πέμπτη 31/10/24
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΟΥΣΤΧΙΣΑΡ-ΖΕΛΒΕ-ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ-ΓΚΙΟΡΕΜΕ) (46 χλμ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Ουστχισάρ. Είναι το καλύτερο σημείο όπου μπορεί κανείς με μια ματιά να καταλάβει τι θα συναντήσει στην Καππαδοκία. Χιλιάδες κωνικοί βράχοι απλώνονται μέσα στα φαράγγια, που είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο και απέναντι ο χιονοσκέπαστος Αργαίος, υψώνεται στα 3917 μέτρα.  Συνεχίζουμε για τη μικρή πόλη  Άβανο, γνωστή για τα κεραμικά της. Θα την συναντήσουμε περνώντας πάνω από τον Αλύ ποταμό (κόκκινο ποταμό- κατά τον Στράβωνα πήρε το όνομά του από τις αλυκές που υπήρχαν στις όχθες του), τον μεγαλύτερο ποταμό της Τουρκίας. Δεύτερος σταθμός η αρχαία Ζέλβε, με σπίτια λαξευμένα μέσα στους λόφους και το Τσαβούσιν όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά και η βασιλική του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου μοναδική σε όλη την Καππαδοκία καθώς μόνο αυτή φέρει στο εικονογραφικό της πρόγραμμα απεικονίσεις των αυτοκρατόρων. Τρίτος σταθμός  το κέντρο του Εθνικού Δρυμού του  Γκιόρεμε (Κόραμα) όπου βρίσκεται η περιοχή των λαξευμένων μέσα στις πέτρες εκκλησιών γνωστό ως <<Ανοιχτό Μουσείο Καππαδοκίας>>.    Επίσκεψη των παλαιών ελληνικών λαξευμένων μοναστηριών όπως αυτό των Σανδάλων, των Σπαθιών , της Μηλιάς και της Σκοτεινής εκκλησίας. Τέλος αφού επισκεφτούμε το Ορταχισάρ, ένα μεγάλο χωριό γνωστό για τον απότομο βράχο που υψώνεται πάνω από τα σπίτια και την απερίγραπτη θέα από ψηλά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Παρασκευή 1/11/24
ΜΑΛΑΚΟΠΗ (ΝΤΕΡΙΝΚΟΥΓΙΟΥ) – ΚΑΡΒΑΛΗ- ΙΧΛΑΡΑ (197χλμ)

Νωρίς το πρωί, θα περιηγηθούμε στο Προκόπι, μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου Όρους. Αλλεπάλληλα στρωματά ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μια μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την Unesco μνημείο φυσικής κληρονομίας. Στο Προκόπι θα επισκεφτούμε το  στάβλο όπου ο Όσιος Ιωάννης έμεινε ως αιχμάλωτος και κοιμήθηκε. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για τις υπόγειες πόλεις (κατακόμβες) της Μαλακοπής και του Καϊμακλή. Είναι σκαλισμένες σε 8 επίπεδα κάτω από τη γη σε 85 μέτρα βάθος. Στη Μαλακοπή θα επισκεφτούμε τον Ναό των Αγίων Θεοδώρων του 19ου αι. ο οποίος λειτουργεί μια φορά τον χρόνο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Κάρβαλη (Γκιουζέλγιουρτ που σημαίνει όμορφη πατρίδα). Η παλιά πόλη είναι διατηρητέα με πολλά φαράγγια, εκκλησίες και μοναστήρια. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζού, που χτίστηκε το 385 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Ο ναός επισκευάστηκε το 1896 ενώ σήμερα λειτουργεί ως τζαμί. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Ιχλάρα, μια από τις πιο θεαματικές περιοχές της Καππαδοκίας, που διασχίζεται από τον ποταμό Μελιντιζσού (το μαργαριτάρι της Καππαδοκίας) με δεκάδες γεφυράκια, εκκλησίες και τις πιο όμορφες περιπατητικές διαδρομές της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Ημέρα Σάββατο 2/11/24
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ (619 χλμ)                                     

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Παμούκαλε με ενδιάμεσες στάσεις. Το Παμούκαλε, που ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στον κόσμο και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία. Το όνομα Παμούκαλε σημαίνει κυριολεκτικά «βαμβάκι κάστρο» στα τουρκικά λόγω της λευκής, βαμβακερής εμφάνισης των κοιτασμάτων ασβεστίου. Αποτελείται από φυσικές ορυκτές λεκάνες που προσφέρουν ένα εξωπραγματικό τοπίο. Το νερό από αυτές τις πηγές κυμαίνεται σε θερμοκρασία από 35-100 βαθμούς Κελσίου και έχει χρησιμοποιηθεί ως σπα από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα Κυριακή 3/11/24
ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – ΣΜΥΡΝΗ (223 χλμ) – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στο «Κάστρο Βαμβακιού» και την αρχαία Ιεράπολη με το ωραίο θέατρο ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σμύρνη, περνώντας από το ποτάμι του Μεάνδρου. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 20:30.

 

  • Αναχώρηση Κυριακή 27/10 και επιστροφή Κυριακή 3/11.
  • 7 διανυκτερεύσεις (8 ημέρες) σε ξενοδοχεία α’ κατηγορίας.
  • Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς (Turkish Airlines Αθήνα – Κων/πολη, Κων/πόλη – Καισάρεια και Aegean Σμύρνη – Αθήνα)
  • Πρωινό (7) και ένα γεύμα (7) την ημέρα.
  • Όλες οι μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δεν περιλαμβάνεται η είσοδος σε μουσεία.
  • Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 1.190,00 (επιβάρυνση μν/κλιν. 390,00 ευρώ.)

Προκαταβολή 300,00 ευρώ με τη δήλωση για να ισχύσει η κράτηση και εξόφληση έως τις 3 Οκτωβρίου 2024.
Δεκτές πιστωτικές κάρτες σε 4 δόσεις υπο προϋποθέσεις

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

ISTANBUL GONEN HOTEL TAKSIM 4* ή παρόμοιο.
KAYSERI CROWN PLAZA HOTEL 5* ή παρόμοιο
CAPPADOCIA PERISSIA HOTEL 5* ή παρόμοιο
PAMUKKALE PAM THERMAL HOTEL 5*  ή παρόμοιο

 

 Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής από 29 έως 16 ημέρες νωρίτερα θα υπάρξουν ακυρωτικά της τάξεως του 70%. Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής 15 ημέρες πριν το ταξίδι ο πελάτης χάνει όλο το ποσό της εκδρομής. Σε περίπτωση μη εμφανίσεως του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο κατά την πτήση αναχώρησης, δεν δικαιούται καμία επιστροφή χρημάτων.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα:  Τηλ. 2108810109 και στο site www.gnl.gr
Δηλώσεις συμμετοχών έως Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

×

ΚΑΛΑΘΙ