You are currently viewing Παρουσίαση του δίτομου έργου «Ιστορία της Κύπρου» του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παρουσίαση του δίτομου έργου «Ιστορία της Κύπρου» του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού μαζί με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποίησαν στις 18 Οκτωβρίου 2019 παρουσίαση του δίτομου έργου «Ιστορία της Κύπρου» στο χώρο του Πανεπιστημίου στην Λευκωσία.

Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού Σταύρος Πανουσόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάληψη της ευθύνης υλοποίησης ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου έργου, στα κίνητρα του φορέα αλλά και  στην αγάπη του για την Κύπρο. Ο επιμελητής του έργου Σάββας Νεοκλέους ανέλυσε την κοπιώδη έρευνα και συγγραφή του δίτομου έργου από το σύνολο των συγγραφέων που συνεργάστηκαν και επεσήμανε την προσοχή που δόθηκε ώστε η έκδοση να παρουσιάζει το δυνατόν αντικειμενικά την ιστορία. Τέλος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αθανάσιος Βιώνης πραγματοποίησε την παρουσίαση του έργου στα σημαντικότερα σημεία και κεφάλαιά του.

Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης, ο πρόεδρος του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού Σταύρος Πανουσόπουλος δώρισε την κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου το έργο «Ιστορία της Κύπρου, Τόμος Α’».

×

ΚΑΛΑΘΙ