You are currently viewing 2004 | Αποστολή στους δρόμους της Ανατολής
Διασχίζοντας τη Μέση Οδό

2004 | Αποστολή στους δρόμους της Ανατολής

Στους δρόμους της Ανατολής

(4-9 Ιουλίου 2004)

Κωνσταντινούπολη – Ίμβρος – Αϊβαλί – Σμύρνη

Ναυλώσαμε κρουαζιερόπλοιο και πραγματοποιήσαμε “Πολιτιστική Απόβαση” στις αλησμόνητες πατρίδες.

Συμμετείχαν 600 μέλη μας.

Μέσα σε έντονα φoρτισμένο συγκινησιακά κλίμα, το πρόγραμμα “Οικουμενικός Ελληνισμός” πραγματοποίησε τη μεγάλη “πολιτιστική απόβαση” Στους Δρόμους Της Ανατολής 05-09 Ιουλίου.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν οι Πανουσόπουλος Σταύρος Πρόεδρος του προγράμματος “Οικουμενικός Ελληνισμός”, Αγγελόπουλος Αθανάσιος καθηγητής του Α.Π.Θ. , Χαιτίδης Ευγένιος Βουλευτής Ν.Δ. Σερρών & Πρόεδρος της επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Βασιλείου Θεόφιλος Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Αχαίας, Μαντούβαλος Πέτρος Βουλευτής Α΄Πειραιώς Ν.Δ., Σημαιοφορίδης Κωνσταντίνος τ.Βουλευτής Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επί κυβερνήσεως Κ.Μητσοτάκη, Γιαννακόπουλος Ιωάννης τ.Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Μεσσηνίας & Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,Παππάς Θεόφιλος Δήμαρχος Σιβοτών ,Τζαννής Ιωάννης Δήμαρχος Παραποτάμου και Αναστασόπουλος Ευστάθιος Αντινομάρχης Ν.Μεσηνίας.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος πλαισίωσε μουσικά την αποστολή.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρώτος σταθμός της αποστολής το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εκεί, επισκεφθήκαμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο οποίος και ευλόγησε ένα προς ένα όλα τα μέλη της αποστολής και στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες στους υποστηρικτές του προγράμματος “Οικουμενικός Ελληνισμός”.

 

ΑΙΒΑΛΙ

Στο Αιβαλί, μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ο Έπαρχος και ο Αντιδήμαρχος της πόλης μας είχαν ετοιμάσει μια λαμπρή υποδοχή. Συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές και η μπάντα του δήμου χόρευαν και παιάνιζαν καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί .Ήταν η πρώτη φορά που κρουαζιερόπλοιο -όχι μόνο Ελληνικό- προσάραζε στη περιοχή τους .Ο Αντιδήμαρχος εδεξιώθη στο δημαρχιακό μέγαρο τους επικεφαλής της αποστολής και ανταλλάχθησαν αναμνηστικά δώρα. Κατά την αποχώρησή μας, μεγάλη αστυνομική δύναμη αναμίχθηκε με τους Έλληνες επισκέπτες και φορώντας τα μπλουζάκια του Οικουμενικού Ελληνισμού, αλλά και κρατώντας Ελληνικές και Τούρκικες σημαίες ,χόρευαν όλοι μαζί σμυρναίικους χορούς Μοναδικές στιγμές για όλους μας.

 

ΕΦΕΣΣΟΣ

Στην Έφεσσο, δυστυχώς, ζήσαμε για μια ακόμα φορά τη προπαγάνδα που γίνεται από τους ξεναγούς και τη διαστρέβλωση της αλήθειας για τα ιστορικά , ελληνικά και χριστιανικά μνημεία.

 

ΣΜΥΡΝΗ

Στη Σμύρνη, πραγματοποήθηκε δεξίωση πάνω στο κρουαζιερόπλοιο στην οποία συμμετείχαν ο Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ.Ekrem Demitras, ο Δήμαρχος του Conac κ.Muzaffer Tuncag, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Banu Bilen, καθώς, επίσης, και δημοσιογράφοι από το τουρκικό CNN, το EGE TV από την εφημερίδα HABER EKSPRES από την ASKAM NEWSPAPER,και από την TURKISH DAILY NEWS, όπου καλωσόρισαν τους ταξιδιώτες και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τους επικεφαλής της αποστολής.

Στη συνέχεια, οι επικεφαλής της αποστολής επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Σμύρνης, Azizi Kocaoglou στο Δημαρχιακό μέγαρο.

Στη Σμύρνη, αισθανθήκαμε ότι υπάρχουν αξίες και ανάγκες οι οποίες είναι κοινές για όλους και στις οποίες θα μπορούσαμε ίσως να στηριχτούμε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

×

ΚΑΛΑΘΙ