You are currently viewing 2010 | “Γιορτή Ελλήνων” – PAOK Sports Arena – Θεσσαλονίκη
Ο καθηγητής πανεπιστημίου Φωτιάδης Κώστας παραλαμβάνει τον Χρυσούν Στέφανον του Οικουμενικού Ελληνισμού για την εθνική του προσφορά στον ποντιακό ελληνισμό

2010 | “Γιορτή Ελλήνων” – PAOK Sports Arena – Θεσσαλονίκη

“Γιορτή Ελλήνων” – PAOK Sports Arena – Θεσσαλονίκη

(5 Ιουνίου 2010)

Γιορτάσαμε με τραγούδια της Θράκης του Πόντου και της Μικράς Ασίας που ερμήνευσαν ο Χάρης Αηδονίδης και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Παρακολούθησαν 2000 μέλη μας

Τραγούδια και χοροί της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας, με εκλεκτούς ερμηνευτές, πλαισίωσαν τη μεγάλη «Γιορτή των Ελλήνων», που το Σάββατο 5 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο «PAOK SPORTS ARENA» της Θεσσαλονίκης,οργανωσε το Πρόγραμμα Οικουμενικός Ελληνισμός.

Στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος το «αηδόνι της Ανατολής», Χρόνης Αηδονίδης, ο Πέτρος Γαϊτάνος καθώς και το ποντιακό συγκρότημα Τεκτονίδη – Παυλίδη «ξεσήκωσαν» με τις ερμηνείες τους, τους παριστάμενους στο κλειστό γήπεδο «PAOK SPORTS ARENA», ενώ τα παραδοσιακά συγκροτήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκε ο «Χρυσούς Στέφανος» του Οικουμενικού Ελληνισμού, στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο, στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  και τον Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, υπό την αιγίδα των οποίων τέθηκε η εκδήλωση.

Τιμές προσφοράς αποδόθηκαν στον καθηγητή πανεπιστημίου, Κώστα Φωτιάδη και στον πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», Γιώργο Τανιμανίδη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.

×

ΚΑΛΑΘΙ