You are currently viewing Δεκαετές πρόγραμμα για την καταγραφή- απογραφή της ιστορίας του Ομογενειακού Ελληνισμού σε όλον τον πλανήτη

Δεκαετές πρόγραμμα για την καταγραφή- απογραφή της ιστορίας του Ομογενειακού Ελληνισμού σε όλον τον πλανήτη

Το Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός συνεχίζει το όραμα του Προέδρου Σταύρου Πανουσόπουλου, ταξιδεύοντας πλέον εκτός συνόρων, καταγράφοντας τον Ελληνισμό της Διασποράς, που αποτελεί το Εθνικό μας Κεφάλαιο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα και για μια προσπάθεια εθνικής σημασίας καθώς μια άλλη Ελλάδα απλώνεται σε όλο το πλανήτη.

Ήδη, πριν αρχίσουμε το μεγάλο ταξίδι, ολοκληρώνουμε τη καταγραφή προσωπικοτήτων -και όχι μόνο- του Κυπριακού Ελληνισμού, που και αυτό αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για μας, καθώς οι Κύπριοι αποτελούν το πρώτο μας εθνικό κεφάλαιο. Θα αποτελούσε για εμάς τεράστια παράλειψη να μην συμπεριλάβουμε το νησί που από μόνο του είναι κάτι μοναδικό για τον Ελληνισμό και παρά τα τόσα δεινά που έχει υποστεί λόγω της μοναδικής γεωστρατηγικής του θέσης, κρατά ψηλά, πολύ ψηλά, την ελληνική συνείδηση και τα ιδανικά της φυλής μας. Ένα προπύργιο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!

Ήδη από τον Αύγουστο του 2015, συνεργάτες μας, εξειδικευμένοι στην έρευνα και στην καταγραφή ιστορικών σημειωμάτων, βρίσκονται στο νησί, ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 ο ελληνισμός της Ευρώπης βρίσκεται στην προτεραιότητά μας. Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία, οι πρώτοι προορισμοί μας.

Από την 1η του νέου έτους, συνεργάτες μας θα επισκεφτούν τον Ελληνισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για αυτή την τεράστια απογραφή-καταγραφή του Ελληνισμού.

×

ΚΑΛΑΘΙ