You are currently viewing Έγκριση και ένταξη της έκδοσης «Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη» στον Κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων για εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έγκριση και ένταξη της έκδοσης «Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη» στον Κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων για εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2019

 

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκε την έγκριση και ένταξη της έκδοσης «Ελληνικοί Θησαυροί στην Οικουμένη» στον κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων για εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών από την Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο στην σχετική για την έγκριση της έκδοσής μας επιστολή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται μερικά από τα αριστουργήματα της Αρχαίας Ελληνικής γλυπτικής τα οποία βρίσκονται σε τρία από τα διασημότερα μουσεία της Ευρώπης (Λούβρο, Βρετανικό Μουσείο, Μουσείο του Βερολίνου).

Παρακάτω αναφέρει ότι «τα έργα αυτά αποσπάστηκαν κάποτε από το φυσικό τους περιβάλλον και μεταφέρθηκαν μακριά από την Ελλάδα» και ότι «μέσα από την πίκρα για τον ξενιτεμό αυτών των θησαυρών της Ελλάδας αναδύεται η μεγάλη περηφάνια, ότι το ελληνικό πνεύμα εκπέμπει αδιάλειπτα τη λάμψη του στα πέρατα της γης μέσα από το ήθος και το κάλλος, που εμφύσησαν οι αρχαίοι Έλληνες στα δημιουργήματά τους».

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι «πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο αυτό το βιβλίο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ένα βιβλίο επιστημονικά τεκμηριωμένο αλλά και απέριττα εκφραζόμενο και τυπωμένο σε τόσες γλώσσες».

Εκ μέρους του Προέδρου κ. Σταύρου Πανουσόπουλου αλλά και των συνεργατών του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα επαινετικά λόγια και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε η συνέχεια να είναι εξίσου αξιόλογη.

×

ΚΑΛΑΘΙ