You are currently viewing Έγκριση και ένταξη της έκδοσης «Ιστορία της Κύπρου Α’» στον Κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων για εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Έγκριση και ένταξη της έκδοσης «Ιστορία της Κύπρου Α’» στον Κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων για εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2019

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού με ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχτηκε την έγκριση και ένταξη της έκδοσης «Ιστορία της Κύπρου Α’» στον κατάλογο των προτεινόμενων βιβλίων για εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών από την Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο στην σχετικά για την έγκριση της έκδοσής μας επιστολή σημειώνει μεταξύ άλλων ότι στην παρούσα έκδοση παρουσιάζεται η ιστορία της Κύπρου ξεκινώντας από τη Λίθινη εποχή, συνεχίζοντας στην εποχή του Χαλκού, περίοδο μεγάλης ανάπτυξης της Κύπρου, έπειτα ακολουθεί η Ελληνιστική περίοδος οπότε η Κύπρος εξελληνίζεται πλήρως. Το παρόν πρώτο μέρος του δίτομου έργου καλύπτει μέχρι και την πρώιμη βυζαντινή περίοδο.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι «πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο αυτό το βιβλίο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ένα βιβλίο επιστημονικά τεκμηριωμένο με πλούτο περιεχομένου».

Εκ μέρους του Προέδρου κ. Σταύρου Πανουσόπουλου αλλά και των συνεργατών του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα επαινετικά λόγια και αναμένουμε την ίδια ανταπόκριση και για το δεύτερο και τελευταίο μέρος του έργου μας «Ιστορία της Κύπρου» το οποίο θα εκδοθεί εντός του 2019.

×

ΚΑΛΑΘΙ