You are currently viewing Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η ελληνική Επανάσταση του 1821 δείχνει το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής αλλά και την ηρωική καρδιά όλων των Ελλήνων. Πράγματι, οι Έλληνες με ελάχιστες δυνάμεις αλλά με περίσσιο θάρρος μα πάνω από όλα  με πίστη και τόλμη αποφάσισαν να αγωνιστούν κατά των Τούρκων .

Τόσα χρόνια σκλαβιάς δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν όλα τα βάσανα ,τα δεινά , τις δοκιμασίες που είχαν υποστεί και αποφάσισαν να αγωνιστούν υπέρ πίστεως και πατρίδος .Ο αγώνας τους μας φέρνει δάκρυα συγκίνησης και κάνει την καρδιά μας να σκιρτά από εθνική υπερηφάνεια .

Αν οι πρόγονοί μας δεν είχαν πολεμήσει  για την ελευθερία της πατρίδος τότε όλοι εμείς θα ήμασταν ακόμα υποδουλωμένοι  και δεν θα μπορούσαμε να απολαύσουμε όλα εκείνα τα αγαθά που πλουσιοπάροχα  γευόμαστε όλοι  και πάνω από όλα την Ελευθερία μας .

Ο Έλληνας είναι καλό να συνεργάζεται, να μπορέσουμε και στη σημερινή εποχή  να καταλάβουμε ότι η συνεργασία και η συναδέλφωση μεταξύ μας θα φέρει και τα καλύτερα αποτελέσματα για την ελληνική ψυχή και την πρόοδο όλων μας . Οι Τούρκοι έχουν διαπράξει  εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Σε όλους αυτούς τους αγώνες πολύ μεγάλη στήριξη  στον αγώνα του έθνους προσέφερε και προσφέρει  πάντα η Εκκλησία .

Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο το κρυφό σχολειό στο οποίο πήγαιναν οι μαθητές για να τους μεταδώσουν  οι ιερείς φώτα Πνεύματος και  Πίστεως και φρόντισε να μην χαθεί το ελληνικό στοιχείο .Η Ελλάδα είναι αθάνατη  και δεν γίνεται το ηρωικό αίμα να παραθεωρηθεί αλλά ούτε και να λησμονηθεί .Δεν είναι μόνο η εθνική επέτειος είναι κάθε μέρα που  θα πρέπει να τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων που αποφάσισαν να αποτινάξουν  τον τουρκικό ζυγό.

Η  ελληνική ψυχή είναι συνυφασμένη με την Ελευθερία και χρειάζεται όλοι εμείς να δώσουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους αγωνιστές που δεν λογάριασαν τίποτε μπροστά στους αιματηρούς  αγώνες στους οποίους έλαβαν μέρος. Στη σημερινή εποχή υπάρχει πληθώρα συναισθημάτων  που κατακλύζει την καρδιά μας όταν σκεφτόμαστε όλες αυτές τις ηρωικές μάχες .

Από τη μία μεριά προβληματιζόμαστε για το αν εμείς θα μπορούσαμε να σταθούμε στο ύψος των προγόνων μας που έκαναν τόσο μεγάλους αγώνες και να τους κάνουμε υπερήφανους για τη θυσία τους και από την άλλη μεριά σκεπτόμαστε πως έχουμε μία βαριά κληρονομιά την οποία καλούμαστε να διατηρήσουμε .Να θυμηθούμε όλους αυτούς τους αγώνες που έδωσαν και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τόσο την εθνική συνείδηση  όσο και την ιστορική μνήμη .

 

Ολυμπία – Μαρία Ποντίκη
Νομικός

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • Νομικός
  • Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α με εξειδίκευση την Ποιμαντική Ψυχολογία
  • Life and Business Coach
  • Εκπαιδεύτρια ενηλίκων
  • Αρθρογράφος
  • Σύμβουλος γάμου -οικογένειας
  • Πιστοποιήσεις στη διαχείριση διαζυγίου -χωρισμού γονέων και σε Ποιμαντικά Επιμορφωτικά Προγράμματα Της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
×

ΚΑΛΑΘΙ