You are currently viewing 2022 | Ενδέκατη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καστανούσας Σερρών

2022 | Ενδέκατη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Καστανούσας Σερρών

Φεβρουάριος 2022

Υλοποιήθηκε η πρώτη αποστολή για το 2022!

 

Λίγα λόγια για την Καστανούσα Σερρών

Οι ιστορικές πηγές αναφέρουν τον οικισμό Άνω Καστανούσα το 1913, όταν και απελευθερώθηκε κατά τον Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο. Μέχρι και το 1926 το χωριό ονομαζόταν Πάλμες. Η κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου και σταθμού και η δημιουργία οδικού δικτύου ανάγκασαν τους κατοίκους να κατεβούν πιο χαμηλά.

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μπέλλες στα σύνορα με Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. Το καταπράσινο τοπίο και τα πανέμορφα δέντρα αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Εκτός από το Δημοτικό Σχολείο, υπάρχει νηπιαγωγείο και Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων. Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης δεσπόζει στην καταπράσινη πλατεία του χωριού.

Το χωριό είναι γνωστό για τις “ΑΒΓΟΜΑΧΙΕΣ”.Το έθιμο βρίσκει τις ρίζες του στον ελληνικό Πόντο και συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και τη σύγκρουση του καλού με το κακό. Πραγματοποιείται τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Σιντικής.

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Καστανούσας

Σύμφωνα με αρχεία, το σχολείο χτίστηκε το 1963. Από το 2002, με το ΦΕΚ 992/Β/31-07-2002, λειτουργεί ως 4/θέσιο.

Το σχολείο έχει 4 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων και ένα μικρό κλειστό γυμναστήριο. Η αυλή του σχολείου έχει έκταση περίπου 4 στρέμματα.

Μέχρι και το σχολικό έτος 2019-2020 οι αριθμός των μαθητών/-τριών ξεπερνούσε τους 30. Από τη σχολική χρονιά 2020-2021 λειτουργεί ως 2/θεσιο.

Τη φετινή σχολική χρονιά, 2021-2022, φοιτούν 15 μαθητές-μαθήτριες και υπηρετούν 4 εκπαιδευτικοί. Ωστόσο, τα στοιχεία που υπάρχουν φανερώνουν αύξηση του μαθητικού πληθυσμού από το επόμενο σχολικό έτος.

 

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού υλοποίησε την ενδέκατη αποστολή στο μακρινό σχολείο του νομού Σερρών και, συγκεκριμένα, απέστειλε:

  • 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 1 βιντεοπροβολέα
  • 50 βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου

Η συνολική αξία του υλικού που απεστάλη στο σχολείο είναι 1.800 ευρώ.

Για την αγορά των ειδών που εστάλησαν ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Γκουρνέλη Δημήτριο για την ευγενική δωρεά του καθώς και τους υποστηρικτές του Μελάθρου.

 

Στο Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού έτσι οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με όλους εσάς δίνουμε ώθηση στην γνώση, στηρίζουμε τις νέες γενιές ώστε να αποτελέσουν τους χρήσιμους πολίτες του μέλλοντος της χώρας μας και δίνουμε το παράδειγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας για την ευημερία της πατρίδας μας.

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη της δράσης και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί στην επέκταση της σε όλα τα ακριτικά σχολεία της Ελλάδας.

Είστε η δύναμή μας!

×

ΚΑΛΑΘΙ