You are currently viewing 2022 | Δέκατη Τέταρτη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλάτανου Πέλλας

2022 | Δέκατη Τέταρτη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλάτανου Πέλλας

Απρίλιος 2022

Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων στα ακριτικά χωριά στα σύνορα της Μακεδονίας!

 

Λίγα λόγια για τον Εξαπλάτανο

Ο Εξαπλάτανος ανήκει στον Δήμο Αλμωπίας της Περ. Εν. Πέλλας. Έχει περίπου 1300 κατοίκους και βρίσκεται σε υψόμετρο 125 μέτρων. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους κατοίκους του το γεγονός, ότι στον οικισμό τους έζησε για πολλά χρόνια ο σημαντικός νεοέλληνας λογοτέχνης Μενέλαος Λουντέμης.

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου

Τα Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου ιδρύθηκε και λειτούργησε το έτος 1924 ως σχολείο «Μονοτάξιον» με το όνομα:« Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ».
Το 1957 λειτούργησε ως «5/τάξιο» σχολείο.
Το 1961 συγχωνεύθηκε με το Β΄ Δημοτικό σχολείο και λειτούργησε ως «8/θέσιο» σχολείο.
Το 1962 «6/θέσιο», το 1970 «7/θέσιο», το 1977 «8/θέσιο», το 1978 «9/θέσιο».
Σήμερα λειτουργεί ως «6/θέσιο» σχολείο. Έχει 6 αίθουσες διδασκαλίας, μία για το Τμήμα Ένταξης, μία για τη Σχολική του Βιβλιοθήκη, μία για το Εργαστήριο Πληροφορικής, ένα Γραφείο και ένα χώρο Πολλαπλών Χρήσεων.

Διδάσκουν 14 εκπαιδευτικοί και φοιτούν  82 μαθητές. Καλύπτει επίσης στον τομέα της ειδικής αγωγής όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  της Ανατολικής Αλμωπίας.

Βρισκόμενο στη μεθόριο της χώρας, το σύνολο του διδακτικού προσωπικού αγωνίζεται να παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Με πολύ κόπο, κατάφερε πρόσφατα να δημιουργήσει και μια εξαίρετη σχολική βιβλιοθήκη, η οποία ολοκληρώθηκε με το προσωπικό έργο μελών της σχολικής κοινότητας και δωρεές.

Οι ανάγκες τόσο σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό της μονάδας, όσο και σε βιβλία, για τον εμπλουτισμό του προαναφερόμενου χώρου, είναι μεγάλες.

 

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού υλοποίησε την δέκατη τέταρτη αποστολή στο μακρινό σχολείο του νομού Πέλλας και, συγκεκριμένα, απέστειλε:

  • 2 διαδραστικούς πίνακες
  • 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 1 kit εκπαιδευτικής ρομποτικής
  • 40 βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου

Η συνολική αξία του υλικού που απεστάλη στο σχολείο είναι 2.300 ευρώ.

Για την αγορά των ειδών που εστάλησαν ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υποστηρικτές του Μελάθρου.

 

Στο Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού έτσι οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με όλους εσάς δίνουμε ώθηση στην γνώση, στηρίζουμε τις νέες γενιές ώστε να αποτελέσουν τους χρήσιμους πολίτες του μέλλοντος της χώρας μας και δίνουμε το παράδειγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας για την ευημερία της πατρίδας μας.

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη της δράσης και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί στην επέκταση της σε όλα τα ακριτικά σχολεία της Ελλάδας.

Είστε η δύναμή μας!

×

ΚΑΛΑΘΙ