You are currently viewing 2022 | Δέκατη Έκτη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου Λέσβου

2022 | Δέκατη Έκτη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου Λέσβου

Ιούνιος 2022

Το ταξίδι της γνώσης στηρίζει σταθερά την πολύπαθη Λέσβο!

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου Λέσβου

 Το 8/θέσιο δημοτικό σχολείο Παπάδου Λέσβου βρίσκεται στην περιοχή όπου υπάρχει ο κόλπος της γέρας. Από την περιοχή έλκει την καταγωγή του, από την πλευρά της μητέρας του, ο Νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο έξι χωριών που απαρτίζουν την περιοχή της Γέρας μέσα σε ένα γκριζοπράσινο ελαιώνα.

Στο σχολείο φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά περίπου 130 μαθητές, εκ των οποίων 15 μαθητές Ρομά και 7 μαθητές αλλοδαποί-μετανάστες. Υποστηρίζεται από 20 εκπαιδευτικούς, όλων των ειδικοτήτων και έναν εκπαιδευτικό στο Τμήμα Υποστήριξης για τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες.

Το σχολείο ανήκει σε αρκετά εκπαιδευτικά δίκτυα όπως: «Δίκτυο Σχολικών βιβλιοθηκών», «Δίκτυο Γεωπάρκων της Unesco», «Νοιάζομαι και δρω», «Teachers 4 Europe», κ.α.

 

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού υλοποίησε την δέκατη έκτη αποστολή στο μακρινό σχολείο της Λέσβου και, συγκεκριμένα, απέστειλε:

  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 2 kits ρομποτικής
  • 30 βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου

Η συνολική αξία του υλικού που απεστάλη στο σχολείο είναι 1.500 ευρώ.

Για την αγορά των ειδών που εστάλησαν ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υποστηρικτές του Μελάθρου.

 

Στο Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού έτσι οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με όλους εσάς δίνουμε ώθηση στην γνώση, στηρίζουμε τις νέες γενιές ώστε να αποτελέσουν τους χρήσιμους πολίτες του μέλλοντος της χώρας μας και δίνουμε το παράδειγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας για την ευημερία της πατρίδας μας.

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη της δράσης και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί στην επέκταση της σε όλα τα ακριτικά σχολεία της Ελλάδας.

Είστε η δύναμή μας!

×

ΚΑΛΑΘΙ