You are currently viewing Ανακοίνωση παράτασης και επέκτασης της Δράσης “Ταξίδι γνώσης στην ακριτική Ελλάδα”

Ανακοίνωση παράτασης και επέκτασης της Δράσης “Ταξίδι γνώσης στην ακριτική Ελλάδα”

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2020 ανακοινώναμε την έναρξη της δράσης «Ταξίδι της γνώσης στην ακριτική Ελλάδα» με σκοπό την ενίσχυση των ακριτικών μας σχολείων με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την συγκινητική ανταπόκριση εταιρειών αλλά και ιδιωτών σε αυτή την προσπάθεια. Παρά τη δυσμενή συνθήκη της πανδημίας και της συνακόλουθης οικονομικής καχεξίας, μαζί με τους υποστηρικτές μας καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη δράση και να αποδείξουμε –για μία ακόμη φορά- ότι οι Έλληνες συνεισφέρουμε πάντοτε στις προσπάθειες που βοηθούν στη διαμόρφωση ενός λαμπρότερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές. Σχολεία στα ακριτικά χωριά του Έβρου, της Μακεδονίας και της Ηπείρου αλλά και στο Αιγαίο επωφελήθηκαν και έλαβαν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και βιβλία για τις δανειστικές βιβλιοθήκες.

Η δράση μας από τον Ιανουάριο του 2021 έως σήμερα σε αριθμούς:

  • 33.100€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού & λογοτεχνικών βιβλίων
  • 21 ωφελούμενα ακριτικά δημοτικά σχολεία
  • 10 διαδραστικοί πίνακες
  • 14 βιντεοπροβολείς
  • 35 PC/Laptops
  • 4 Kits Ρομποτικής
  • 4 εκτυπωτές/πολυμηχανήματα
  • 556 λογοτεχνικά βιβλία

Για να δείτε τις ολοκληρωμένες δράσεις αναλυτικά παρακαλούμε πατήστε σε αυτό τον σύνδεσμο.

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Μελάθρου, κατόπιν συνεδρίασής του, ανακοινώνει την παράταση της δράσης για ακόμη τέσσερα χρόνια, δηλαδή έως τον Ιανουάριο του 2028. Στόχος να προσεγγίσουμε τον αριθμό των 100 ωφελούμενων σχολείων και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους νεαρούς μαθητές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη γνώση με τα παιδιά των αστικών περιοχών.

Επιπλέον, η δράση επεκτείνεται, κατ’ εξαίρεση και εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023, και σε σχολεία χωριών της Θεσσαλίας που επλήγησαν.

Για να συνεισφέρετε στη δράση παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε αυτό τον σύνδεσμο.

Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνείτε Δευτέρα έως Παρασκευή στο 210- 88 10 109 προκειμένου να λάβετε λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και για να προσφέρετε τη δωρεά σας.

×

ΚΑΛΑΘΙ