You are currently viewing Επίσκεψη του προέδρου του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Επίσκεψη του προέδρου του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός στις 20 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και Επιστημονικό Επόπτη του Μελάθρου, κύριο Αθανάσιο Αγγελόπουλο για να καταθέσουν τα θερμά συγχαρητήριά τους προς τον Προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας , Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο , επί τη συμπληρώσει 15 χρόνων Ευκλεούς Αρχιεπισκοπικής Ποιμαντορίας.

Στη συνάντηση αυτή  συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ κύριος Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Δ.Π.Θ. κύριος Εμμανουήλ Μπαρμπούνης, η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, ο Τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση και ο υποψήφιος διδάκτωρ ΕΚΠΑ κύριος Κυριάκος Μωυσίδης.

Λόγω θλίψης του Μακαριωτάτου, εξαιτίας της απώλειας  την ημέρα εκείνη αγαπημένου Του προσώπου,  τον εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος Π. Βαρνάβας, ενώ την όλη εκδήλωση παρακολούθησε ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριωτάτου , κύριος Ιωάννης Τσούρας.

Η εκδήλωση που συντονίστηκε από τον κύριο Αθανάσιο Αγγελόπουλο ,είχε ιδιαίτερα συγκινησιακά και επιστημονικά χαρακτηριστικά, καθώς περιείχε αναφορές από όλους τους παρευρισκόμενους στην 15ετία του Μακαριωτάτου που συνέπεσε με πολλά δεινά για την χώρα μας (οικονομική κρίση, κορονοιός και λοιπά κοινωνικά θέματα).

Ο πρόεδρος του Μελάθρου, αφού προσέφερε στον Μακαριώτατο, καρπούς της γης του, (ελιές καλαμών και σύκα) αλλά και την έκδοση «Σμύρνη: ούτε είδες ούτε θα ματαδεις ένα τέτοιο θάμα», αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη επιθυμία  του  Μακαριωτάτου το 2009 να παραχωρήσει στο Μέλαθρον Οικουμενικός Ελληνισμός , έκταση γης στον Αυλώνα για την υλοποίηση των οραμάτων του Μελάθρου, την οποία όμως όπως είπε ο Πρόεδρος <<..δεν αποδεχθήκαμε διότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα ήμασταν σε θέση να υλοποιήσουμε το έργο μας και έτσι δεν θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Μακαριώτατο>>. Στο τέλος της εκδήλωσης,  ο Μακαριώτατος προσέφερε γεύμα σε όλους τους επισκέπτες  στου Μπαϊρακτάρη με εκλεκτά εδέσματα.

×

ΚΑΛΑΘΙ