You are currently viewing Συνάντηση του προέδρου του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση του προέδρου του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Ιδιαίτερη υποδοχή επιφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον πρόεδρο του Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός Σταύρο Πανουσόπουλο ο οποίος τον επισκέφτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Παναγιώτης, ιδιαίτερος του γραφείου του Αρχιεπισκόπου υποδέχτηκε στην είσοδο τον πρόεδρο που συνοδευόταν από τον γιο του Βασίλη και τον οδήγησε στην αναμονή. Διάχυτη ήταν η αλλαγή κλίματος στην Αρχιεπισκοπή με φρέσκα πρόσωπα γεμάτα αγάπη και καλοσύνη.

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον πρόεδρο υποδεχόμενος αυτόν παρακάμπτοντας πληθώρα ραντεβού που τον ανέμεναν. Μάλιστα ο ίδιος τον οδήγησε στο γραφείο του όπου και εκεί όλα τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Αφού ο πρόεδρος του μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς από τον Αθανάσιο Αγγελόπουλο καθηγητή Πανεπιστημίου που υπήρξε και καθηγητής του Σεβασμιότατου μέσα σε μία ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα διεξήχθη η περαιτέρω συζήτησή τους.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για την εξέλιξη της δράσης του Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός και στάθηκε ιδιαίτερα στην τηλεοπτική εκπομπή που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα παρουσιάζοντας την δυναμική του ομογενειακού ελληνισμού που όπως είπε αποτελεί το Εθνικό μας κεφάλαιο, αλλά και στη διεθνή ιστορική ενημέρωση για την Κύπρο που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Μέλαθρον με εκδηλώσεις και στην Αμερική.

Ο Σεβασμιότατος χαιρέτησε τις ενέργειες αυτές και μίλησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το έργο που επιτελούν οι ελληνικές κοινότητες στην Αμερική σε συνεργασία με την εκκλησία, προτείνοντας στον πρόεδρο να επισκεφτεί τις κοινότητες για να κατανοήσει το μέγεθος του έργου και ο πρόεδρος δήλωσε απόλυτα θετικός σε αυτήν την προτροπή.

Στην ερώτηση του προέδρου αν οι νέοι που πηγαίνουν στην Αμερική για διάφορους λόγους συνδέονται με τις κοινότητες και την εκκλησία ο Σεβασμιότατος απάντησε με θλίψη ότι δυστυχώς αυτό δεν γίνεται και ο πρόεδρος του τόνισε ότι αυτό δεν γίνεται διότι οι νέοι μέσω της τεχνολογίας γνωρίζουν τα πάντα, έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα, την οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ανά πάσα στιγμή και ότι αυτός είναι ο μοναδικός  λόγος της μη συμμετοχής τους. Ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε με αυτό και επεκτάθηκε στα αγαθά της τεχνολογίας που του επιτρέπει πλέον κάθε εβδομάδα να κάνει διαδικτυακή συνάντηση με όλους τους Μητροπολίτες, πράγμα που διευκολύνει αφάνταστα το έργο της Αρχιεπισκοπής , ασχέτως αν μία φορά το μήνα συναντιούνται και δια ζώσης.

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Μελάθρου προσέφερε στον Σεβασμιότατο το πνευματικό έργο του Μελάθρου με ειδική αφιέρωση που εστιαζόταν στην ευγενική φυσιογνωμία του Σεβασμιότατου την οποία ο πρόεδρος είχε ξεχωρίσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν ακόμα ο Αρχιεπίσκοπος ήταν Διάκος κατά τις αποστολές που πραγματοποιούσε το Μέλαθρον εκεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνόδευσε στην έξοδο τους επισκέπτες  εκφράζοντας την μεγάλη του αγάπη προς το Μέλαθρο Οικουμενικός Ελληνισμός,  ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του, δήλωσε την διάθεσή του να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια , ενώ ιδιαίτερες ήταν οι ευχές στο γιο του Προέδρου που σπουδάζει στο Columbia.

×

ΚΑΛΑΘΙ