ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ... ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Οδοιπορικό του Οικουμενικού Ελληνισμού»

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σταύρο Πανουσόπουλο και τον επιστημονικό επόπτη – καθηγητή πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο και πλήθος υποστηρικτών, κατά τα έτη 2003, 2005 και 2007 επισκέφθηκε τις Αργεντινή, Βραζιλία, Κούβα και Μεξικό. Στις χώρες αυτές η αποστολή του Μελάθρου ήρθε σε επαφή με την εντυπωσιακή ομορφιά της Λατινικής Αμερικής αλλά, πάνω από όλα, γνώρισε τον Ελληνισμό που ζει εκεί, άκουσε τις ιστορίες του, αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς και τις ανάγκες του και εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό του για τα επιτεύγματά του. Επιστρέφοντας στην πατρίδα μας, το προεδρείο του Μελάθρου κάθε φορά ενημέρωνε και τα αρμόδια για τον Απόδημο Ελληνισμό θεσμικά όργανα σχετικά με την κατάσταση των Ελλήνων στις χώρες αυτές όπως τα έζησε και τα κατέγραψε.

Με μεγάλη συγκίνηση συγκεντρώσαμε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις μας στον Ελληνισμό της Λατινικής Αμερικής και επιλέξαμε από αυτό τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν ταυτόχρονα τις μοναδικής ομορφιάς χώρες αλλά και τον ενεργό και σπουδαίο Ελληνισμό που ζει εκεί. Μαζί με το φωτογραφικό υλικό, σημειώσαμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που αφορούν στον Ελληνισμό που ζει στην Λατινική Αμερική, τα ιστορικά, δημογραφικά και κοινωνικά στοιχεία καθώς και τις αναφορές του Μελάθρου προς την Ελληνική Δημοκρατία μετά το τέλος των επισκέψεών μας στις χώρες αυτές.

Σας παρουσιάζουμε το ολοκληρωμένο αυτό έργο το οποίο δημιουργήθηκε με μεράκι, νοσταλγία και αγάπη προς τον Ελληνισμό της Λατινικής Αμερικής ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να μεταδώσει στους αναγνώστες όλες τις πληροφορίες για τον Ελληνισμό των χωρών αυτών και κυρίως τη συγκίνηση και την περηφάνεια που αισθάνονται οι ομογενείς της Λατινικής Αμερικής σε σχέση με την πατρίδα και το έθνος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  • Σελίδες: 224
  • Διαστάσεις: 28×28 εκ.
  • Έκδοση: Πολυτελής
  • Χαρτί: illustration
  • Εκτύπωση: τεσσάρων χρωμάτων
  • Έκδοση 2019
  • Γλώσσα: Ελληνική
  • Διατίθεται: Εξαντλήθηκε
×

ΚΑΛΑΘΙ