You are currently viewing Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός
Απόδοση του "Χρυσούν Στεφάνου" στον Μακαριώτατο από τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Σταύρο Πανουσόπουλο και τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Αγγελόπουλο

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10η πρωινή, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Σταύρο Πανουσόπουλο, τον Επιστημονικό Επόπτη Αθανάσιο Αγγελόπουλο και όλους τους εργαζόμενους.

Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα και μετά τις προσφωνήσεις που έκανε τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Επιστημονικός Επόπτης, ο Μακαριότατος, τίμησε τους δύο συντελεστές του Προγράμματος για την προσφορά τους στην Ορθοδοξία.

Επίλογος της συνάντησης που κράτησε περίπου μια ώρα, υπήρξε το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών.

Ξεχωριστή τιμή απετέλεσε η επίσκεψη αυτή για το Κέντρο! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακαριότατος, την προηγούμενη μέρα, είχε ήδη ανακοινωθεί ως επίτιμος μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου. Κατά την εκδήλωση αυτή, έγινε η παρουσίαση Του από τον καθηγητή πανεπιστημίου Αθανάσιο Αγγελόπουλο.

Εκτός των λοιπών τιμών που Του αποδόθηκαν, το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός απέδωσε τον “Χρυσούν Στέφανον” του Οικουμενικού Ελληνισμού στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας.

×

ΚΑΛΑΘΙ