You are currently viewing Ιστορία της Κύπρου – Προλογικό σημείωμα Προέδρου Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού, Σταύρου Πανουσόπουλου

Ιστορία της Κύπρου – Προλογικό σημείωμα Προέδρου Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού, Σταύρου Πανουσόπουλου

Είμαι πολύ ευτυχής ως «Οικουμενικός Ελληνισμός» και ως Έλληνας πολύ υπερήφανος, διότι ο «Οικουμενικός Ελληνισμός» συντονίζει την παρούσα έκδοση, απαιτήσεων έκδοση για την ιστορία και για το παρόν της Κύπρου.

Επράξαμε το ίδιο και για τη Μακεδονία και για τη Θράκη για τους γνωστούς λόγους μεθοδευμένης παραχάραξης της ιστορίας και του παρόντος των προς Βορρά ακρωρειών της Ελλάδος, του Ελληνικού Έθνους και Πολιτισμού ευρύτερα. Στη νοτιοανατολική Μεσόγειο η Κύπρος. Μια άλλη ελληνική επικράτεια, δυναμική και απόρθητη διά των αιώνων, με τα συνεχή όμως δικά της γεωπολιτικά προβλήματα.

Η καθαρή και διαυγής κυπριακή ελληνική συνείδηση του σήμερα, που κουβαλάει στους ώμους της την πείρα ζωής, δράσης, πολιτισμού οικουμενικού τρισχιλιετούς, αυτή κατέχει την σφραγίδα της ιδιοπροσωπίας της Κύπρου.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να οικειοποιηθεί την σφραγίδα αυτή, προπαντός παραχαράσσοντας, νοθεύοντας και θολώνοντας το ιστορικό και σημερινό αληθές είναι της Κύπρου, του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ευχόμαστε το εκδοτικό αυτό έργο της ιστορικής μαρτυρίας, αυτής όσο το δυνατόν πιο αποδεικτικής της όντως αλήθειας, να συμβάλλει στο σκοπούμενο. Αυτό είναι η μόνη αλήθεια δια του μόνου ορθού ιστορικού λόγου. Αυτό γίνεται πάλι τώρα αυθεντικά με την κατάθεση εδώ, κατά ενότητες, της δυναμικής ιστορικής μαρτυρίας της ίδιας της Κύπρου, των διανοουμένων τα μάλιστα κριτικών ανθρώπων της.

Εύχομαι εγκάρδια και εσώψυχα την αρίστη επιτυχία στο δίτομο αυτό έργο.

×

ΚΑΛΑΘΙ