You are currently viewing Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας κ.κ. Νίκου Αναστασιάδη για την εκδήλωση του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού στις 24 Ιουνίου 2019 στην Κύπρο

Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας κ.κ. Νίκου Αναστασιάδη για την εκδήλωση του Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού στις 24 Ιουνίου 2019 στην Κύπρο

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει φέτος στο νησί μας το Μέλαθρο Οικουμενικός Ελληνισμός, ως μέρος της πλούσιας και άξιας επαίνου δραστηριότητας που αναπτύσσει, παραμένοντας διαχρονικά πιστό στην εκπλήρωση των στόχων και των σκοπών που υπαγορεύει η ίδρυση και η αποστολή του.

Στόχοι και σκοποί, οι οποίοι επικεντρωμένοι αφενός στη διάδοση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού του Έθνους μας και αφετέρου στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τον απόδημο Ελληνισμό, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαφύλαξη της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερης σημασίας εκλαμβάνεται από τον Ελληνισμό της Κύπρου η πρωτοβουλία που ανέλαβε προσφάτως το Μέλαθρο, εκδίδοντας το δίτομο έργο «Ιστορία της Κύπρου». Έργο στο οποίο, μέσα από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη  έρευνα οκτώ έγκριτων Πανεπιστημιακών Καθηγητών υπό την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή Σάββα Νεοκλέους, επιτρέπεται μία διεξοδική και αντικειμενική ανάγνωση όλων εκείνων των γεγονότων που καθόρισαν την πολιτική, πολιτισμική, κοινωνική, θρησκευτική και οικονομική πορεία της Κύπρου.

Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ την κυρία Μιμή Ντενίση και τον κύριο Γεώργιο Χριστοφίδη για την καθόλα τιμητική ανακήρυξη τους σε Ύπατους Προέδρους του Μελάθρου, ως επίσης και το σύνολο των ξεχωριστών προσωπικοτήτων της Κύπρου στους οποίους απονέμεται ο «Χρυσούς Στέφανος», στο πλαίσιο της αναγνώρισης της σπουδαίας και παραδειγματικής συνεισφοράς τους, απόλυτα ταγμένης στην υπηρεσία των στόχων του Μελάθρου.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να επαινέσω θερμά τον Πρόεδρο και το σύνολο των ευπατριδών Μελών του Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός, η δράση των οποίων ενδυναμώνει την προσπάθεια και τον αγώνα που καταβάλλουμε για την εξεύρεση μίας ειρηνικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης όσον αφορά το Κυπριακό ζήτημα, η οποία θα εξασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία της πατρίδος μας και θα διασφαλίζει για όλους τους νόμιμους κατοίκους συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.

Νίκος Αναστασιάδης

 

×

ΚΑΛΑΘΙ