You are currently viewing Μήνυμα προέδρου Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Μήνυμα προέδρου Μελάθρου Οικουμενικού Ελληνισμού για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Εξοργίστηκα βλέποντας τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αγιά Σοφιά προχθές!

Αναθάρρησα λίγο με την παγκόσμια κατακραυγή στον σουλτάνο Ερντογάν, στον πατέρα του μουσουλμανικού κόσμου, στον έχοντα την φιλοδοξία να γίνει είτε Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής είτε Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο οποίος βγάζει τα πλοία του στο Αιγαίο και προσπαθεί να τρομάξει τον πλανήτη!

Δεν τολμά, ωστόσο, να φέρει τα πλοία του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά παριστάνει τον νταή στον εσωτερικό της χώρας του μετατρέποντας την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Ο λόγος που δεν τολμά να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο είναι ότι γνωρίζει ότι θα αποτύχει παταγωδώς, όπως συνέβη και στον Έβρο λίγους μήνες νωρίτερα. Απέναντί του έχει έναν Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος κατάφερε και συσπείρωσε ολόκληρη την Ευρώπη-όπως φάνηκε κατά την πρόσφατη Σύνοδο της Ε.Ε.-  και η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον μόνη της σε μία ενδεχόμενη τουρκική επίθεση. Κοντά της θα είναι όλος ο πολιτισμένος κόσμος.

Η εντεινόμενη επίδειξη ισχύος του Ερντογάν απευθύνεται μόνο στον μουσουλμανικό κόσμο και όχι σε εμάς τους υπόλοιπους. Ωστόσο, οι προκλήσεις και οι απειλές πρέπει κάποτε να τελειώνουν διότι η υπομονή έχει και τα όριά της. Κανένας μας δεν είναι πολεμοχαρής, όλοι έχουμε παιδιά τα οποία σε μια ενδεχόμενη σύρραξη θα είχαν εμπλοκή, αλλά πρέπει αυτή η «τουρκική φιέστα» να λάβει άμεσα τέλος.

Η προκλητική συμπεριφορά Ερντογάν γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αδράνειας του δυτικού κόσμου. Έστειλε πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και απειλεί ότι θα εισβάλλει εντός της ελληνικής επικράτειας μέσω του Αιγαίου. Όμως η Ελλάδα και η Ευρώπη έπαψαν, πλέον, να τον αντιμετωπίζουν παθητικά και απαντούν όπως του αρμόζει. Όπως στην Επανάσταση του ’21 τα ολοκαυτώματα των Ελλήνων ξεσήκωσαν όλη την Ευρώπη, έτσι και τώρα, η αγία αύρα της Αγιάς Σοφιάς «ξυπνάει» τις ψυχές των Ελλήνων και όλου του πολιτισμένου κόσμου.

×

ΚΑΛΑΘΙ