You are currently viewing 2021 | Δέκατη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Τήλου Δωδεκανήσων

2021 | Δέκατη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Τήλου Δωδεκανήσων

Νοέμβριος 2021

Συμπληρώσαμε 10 αποστολές από τις αρχές του 2021!

 

Λίγα λόγια για την Τήλο Δωδεκανήσων

Η Τήλος είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων με μόλις 300 κατοίκους. Έχει τρεις οικισμούς: τα Λιβάδια, το Μεγάλο Χωριό και τον Άγιο Αντώνιο. Οι κάτοικοί της ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και το ψάρεμα. Στο νησί έχει πολλά μονοπάτια, κατάλληλα για πεζοπορία και πολλές παραλίες. Φημίζεται για τη βοτσαλωτή παραλία των Λιβαδιών στα βόρεια, αλλά και για την απέραντη, αμμώδη παραλία της Ερίστου, στα νότια του νησιού.

Η Τήλος κατοικείται από τη νεολιθική εποχή. Έχουν βρεθεί αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα, με πιο γνωστά και εντυπωσιακά τα οστά από προϊστορικούς νάνους ελέφαντες, ελάφια, χελώνες και μικροθηλαστικά. Τα ευρήματα βρίσκονται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Τήλου στο Μεγάλο Χωριό.

Ολόκληρο το νησί είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, λόγω της μεγάλης ποικιλίας φυτών, λουλουδιών και βοτάνων που διαθέτει. Στην Τήλο συναντάει κανείς και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως σπιζαετούς, γεράκια, αηδόνια, καρδερίνες, ερωδιούς και μελισσοφάγους.

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Τήλου

Στο νησί λειτουργεί ένας βρεφονηπιακός- παιδικός σταθμός, ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις. Το Δημοτικό Σχολείο της Τήλου βρίσκεται στον οικισμό Λιβάδια, λίγα βήματα από το λιμάνι του νησιού. Είναι τριθέσιο και φοιτούν σ’ αυτό 34 μαθητές όλων των τάξεων, εκ των οποίων οι 7 είναι παιδιά προσφύγων, που προέρχονται από διάφορες χώρες (Συρία, Σουδάν, Κονγκό) και φιλοξενούνται στο νησί μας.

 

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού υλοποίησε την δέκατη αποστολή στο μακρινό σχολείο της Τήλου και, συγκεκριμένα, απέστειλε:

  • 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 31 βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου

Η συνολική αξία του υλικού που απεστάλη στο σχολείο είναι 1.000 ευρώ.

Για την αγορά των ειδών που εστάλησαν ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις εταιρείες Σουρωτή και Σπουργίτης Μεταφορική  καθώς και τους υποστηρικτές του Μελάθρου.

 

Στο Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού έτσι οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με όλους εσάς δίνουμε ώθηση στην γνώση, στηρίζουμε τις νέες γενιές ώστε να αποτελέσουν τους χρήσιμους πολίτες του μέλλοντος της χώρας μας και δίνουμε το παράδειγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας για την ευημερία της πατρίδας μας.

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη της δράσης και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί στην επέκταση της σε όλα τα ακριτικά σχολεία της Ελλάδας.

Είστε η δύναμή μας!

×

ΚΑΛΑΘΙ