You are currently viewing 2021 | Όγδοη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων Ικαρίας

2021 | Όγδοη Αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων Ικαρίας

Οκτώβριος 2021

Το ταξίδι της Γνώσης στην Ακριτική Ελλάδα μέρα με τη μέρα εξαπλώνεται!

 

Λίγα λόγια για τους Φούρνους Ικαρίας από την μαθήτρια της ΣΤ’ Δημοτικού

«Ζούμε σε ένα μικρό και όμορφο νησί του Αιγαίου. Το νησί αυτό έχει κατοικηθεί στην αρχαιότητα καθώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα και αρχαίο λατομείο στο Πετροκοπιό. Στους Βυζαντινούς χρόνους ερημώθηκε και αποτελούσε ορμητήριο πειρατών. Στον βυθό του έχουν βρεθεί πολλά αρχαία ναυάγια και έχουμε γίνει διάσημοι γι’ αυτό.

Το καλοκαίρι γεμίζει από κόσμο. Αυτό δεν μας αρέσει γιατί έχει πολλή φασαρία και ένταση. Εμείς προτιμούμε τον χειμώνα κι ας είμαστε λίγοι κι ας ανοίγει το σχολείο. Περνάμε καλύτερα γιατί έχει ησυχία και είναι δικός μας ο τόπος. Νιώθουμε ελεύθεροι. Πηγαίνουμε για ψάρεμα, καλαμαρεύουμε, παίζουμε εδώ κι εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι δεν διαβάζουμε πολύ. Στην τάξη είμαστε τρεις μόνο μαθητές αλλά έχουμε πολλές δυσκολίες λέει η κυρία μας. Το σχολείο μας έχει 34 μαθητές και λειτουργεί ως 6/θέσιο. Έχει μια μεγάλη αυλή τσιμεντένια όπου πολλές φορές χτυπάμε όταν παίζουμε. Θα θέλαμε να στρωθεί με τάπητα όπως του Γυμνασίου. Στις τάξεις έχουμε βιβλιοθήκες με πολλά βιβλία. Πολλά από αυτά είναι δωρεές από διάφορους φορείς. Μας προσέχουν γιατί είμαστε λέει ακρίτες. Εμείς απλά εδώ γεννηθήκαμε και αγαπάμε τον τόπο μας. Ονειρευόμαστε να φύγουμε, να σπουδάσουμε και να γυρίσουμε πάλι εδώ».

 

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων Ικαρίας γραμμένα από τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού

«Το σχολείο μας είναι το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων Κορσεών. Βρίσκεται μέσα στο χωριό, κοντά στο δημαρχείο, 50 μέτρα από τη θάλασσα.

Έχει δύο κτίρια. Το ένα είναι παλιό κτίσμα και ήταν το παλιό δημοτικό σχολείο, μέσα σε τρεις αίθουσες. Το καινούριο κτίσμα έχει 5 αίθουσες. Η μια είναι αίθουσα γυμναστικής και ή άλλη αίθουσα πληροφορικής.  Επίσης στο νέο κτίσμα, είναι και το γραφείο των δασκάλων. Και τα δύο κτίρια έχουν αυλές, που ενώνονται με σκάλες. Στη μεγάλη αυλή κάνουμε το διάλειμμα και τη γυμναστική. Έχει μπασκέτες και τέρματα. Έχουμε και σχολικό κήπο, που γεμίζουμε χειμώνα καλοκαίρι με φυτά.

Στο σχολείο μας λειτουργούν 6 τάξεις. Εμείς πηγαίνουμε στην Ε΄ τάξη , που βρίσκεται στο καινούριο κτίριο. Η τάξη μας μάς αρέσει, αν και είναι λίγο μικρή. Βέβαια είμαστε και εμείς λίγοι. Είμαστε τέσσερεις.  Έχουμε τον δάσκαλό μας -τον κύριο Βασίλη-, γυμνάστρια , Αγγλικό και Γερμανικό. Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα μουσικό, εικαστικό, θεατρολόγο και πληροφορικό.

Το σχολείο μας αρέσει. Είναι η ασχολία μας, αλλιώς δεν θα είχαμε τι να κάνουμε. Εδώ γνωρίσαμε τους περισσότερους φίλους μας. Μαθαίνουμε σχεδόν τα πάντα. Δεν μας αρέσει που ξυπνάμε νωρίς και μερικές φορές έχουμε πολλά μαθήματα.

Το σχολείο το αγαπάμε , είναι σαν το δεύτερο σπίτι μας».

 

Το Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού υλοποίησε την όγδοη αποστολή στο μακρινό σχολείο των Φούρνων και, συγκεκριμένα, απέστειλε:

  • 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops)
  • 1 βιντεοπροβολέα
  • 26 βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου

Η συνολική αξία του υλικού που απεστάλη στο σχολείο είναι 1.700 ευρώ.

 

Για την αγορά των ειδών που εστάλησαν ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις εταιρείες Κοσμίδης, Ευθυμιάδης και Μεσιτίδης καθώς και τους υποστηρικτές του Μελάθρου.

Στο Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού έτσι οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Μαζί με όλους εσάς δίνουμε ώθηση στην γνώση, στηρίζουμε τις νέες γενιές ώστε να αποτελέσουν τους χρήσιμους πολίτες του μέλλοντος της χώρας μας και δίνουμε το παράδειγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας για την ευημερία της πατρίδας μας.

Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξη της δράσης και σας καλούμε να προχωρήσουμε μαζί στην επέκταση της σε όλα τα ακριτικά σχολεία της Ελλάδας.

Είστε η δύναμή μας!

×

ΚΑΛΑΘΙ