You are currently viewing Αποχαιρετισμός στη Μεγάλη Ελληνίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Αποχαιρετισμός στη Μεγάλη Ελληνίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», Ύπατη Πρόεδρος του “Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός”, σύμβολο της αγάπης και της Ελλάδος, μας αποχαιρέτησε.

Η ευαισθησία την οποία επέδειξε στο βίο της για τους συνανθρώπους της και ειδικά για τα παιδιά υπήρξε αμείωτη και μνημειώδης. Η συμβολή της στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας ήταν καθοριστική και με την ανθρωπιά και το φλογερό της ενδιαφέρον θεμελιώθηκε η πρώτη και μοναδική Ογκολογική Μονάδα Παίδων στη χώρα μας, η οποία προσφέρει θεραπεία σε αμέτρητα Ελληνόπουλα, αλλά και παιδιά από το εξωτερικό.

Με αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα μας, ασχολήθηκε ενεργά και με εθνικά ζητήματα, όπως την προστασία των αρχαιολογικών μνημείων της χώρας και, φυσικά, την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Όλοι εμείς στο “Μέλαθρον Οικουμενικός  Ελληνισμός”, αποχαιρετούμε με οδύνη και σεβασμό την Μεγάλη Ελληνίδα, τον σπουδαίο άνθρωπο και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία σε μία εποχή αλλοίωσης και απαξίωσης ιδεών, αρχών και ιδανικών θα την γράψει με χρυσά γράμματα και σε ξεχωριστή θέση γιατί αυτή τα κράτησε πολύ ψηλά όλα αυτά!

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι “παρούσα” και σύμβολο για όλες τις επόμενες γενιές.

 

Σταύρος Πανουσόπουλος
Πρόεδρος “Μελάθρου Οικουμενικός Ελληνισμός”

×

ΚΑΛΑΘΙ